Átadták Magyarbánhegyes új csatornahálózatát

Az új csatornahálózat és szennyvíztisztító rendszer 95%-ban EU támogatásból épült, a beruházás költsége 1,3 milliárd forint volt.

Az önkormányzat a projekt megvalósítására Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP), pályázaton összesen 1,089 milliárd forint vissza nem térítendő EU-támogatást nyert. A település történetének legnagyobb beruházása a hazai pályázatokon elnyert támogatásokkal együtt öt százalék önerőből valósult meg, 65 millió forint költséget az önkormányzat és a lakosság közösen finanszírozott.

  
A beruházás keretében 18 kilométer hosszú gerincvezeték, 10 kilométer bekötővezeték és nyolc darab szennyvízátemelő épült. A településen 1135 lakóingatlan található, valamennyi ráköthető a rendszerre. A korszerű, biológiai szennyvíztisztító naponta 285 köbméter szennyvizet tud fogadni és tisztítani. A csatornafektetéskor felbontott belső utakat teljes szélességükben felújították. A beruházás 2012 júliusában kezdődött és 2014 tavaszára a próbaüzem befejeződött. A beruházásnak köszönhetően csökken Magyarbánhegyesen a környezeti terhelés, egészségesebb lesz a lakókörnyezet, felértékelődnek a lakóingatlanok. Az új rendszert az Alföldvíz Zrt. üzemelteti.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

K62 Residence Zugló

Kövér Lajos utca 62.

Gergely Garden

Gergely utca 75.

Sun Hill Residence

Naphegy utca 29.

Orgonaliget

József Attila utca 94.

ÓBUDA-TESTVÉRHEGY LAKÓKERT

Kocsis Sándor út

Csillaghegy Residence

Szent István utca 85.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső