CSOK-csapda: durván elszállhat a törlesztő

Önerőt kell előteremteni azoknak, akiknek még nincs három gyerekük, mégis igénybe akarják venni a tízmilliós állami támogatás mellé kérhető tízmilliós kedvezményes hitelt is. A bankok többsége ugyanis a vissza nem térítendő tízmilliót nem önerőként veszik számításba, hanem hitelként. Ez alól csak a kifejezetten magas jövedelmű családok mentesülhetnek.

A bankok jelentős része szerint rendkívüli kockázatot jelent, ha nem születik meg a három gyerek, mert akkor az igénylőknek vissza kell fizetni a támogatást és a hitelt is. Ezért azt kéri a bankok többsége, hogy legyen valamennyi önerő. Az RTL Klub Híradója által megkérdezett hitelszakértő cég szerint így a magasabb jövedelmű ügyfelek kerülnek jobb pozícióba.
 
 
Csak azok a családok fogják tudni készpénzönerő nélkül igénybe venni a 10 10 milliós támogatást, ahol a háztartás összes igazolt jövedelme meghaladja az 500-600 ezer forintot.
 
A jogszabály szerint ha mégsem születik meg a három gyerek, azonnal vissza kell fizetni a tízmilliós állami támogatást, és a második tízmillió, ami kedvezményes kamatozású volt, azonnal piaci kamatozásúvá válik. Így például egy havi 47 ezres törlesztő hirtelen akár a hatszorosára, 270 ezer forintra emelkedhet, ha nem születik meg a harmadik gyerek.
 
Forrás: 168ora.hu
 
További cikkeink a témában itt olvashatók.

Lakás és lakópark ajánló

K62 Residence Zugló

Kövér Lajos utca 62.

Rupphegyi Liget

Barackmag utca

Völgy Liget

Völgy utca 10.

Ha11er

Haller utca 11.

Gergely Garden

Gergely utca 75.

In Budapest

Rottenbiller utca 17.

KÖVESS MINKET

Lakás kereső