CSOK-csapda: durván elszállhat a törlesztő

Önerőt kell előteremteni azoknak, akiknek még nincs három gyerekük, mégis igénybe akarják venni a tízmilliós állami támogatás mellé kérhető tízmilliós kedvezményes hitelt is. A bankok többsége ugyanis a vissza nem térítendő tízmilliót nem önerőként veszik számításba, hanem hitelként. Ez alól csak a kifejezetten magas jövedelmű családok mentesülhetnek.

A bankok jelentős része szerint rendkívüli kockázatot jelent, ha nem születik meg a három gyerek, mert akkor az igénylőknek vissza kell fizetni a támogatást és a hitelt is. Ezért azt kéri a bankok többsége, hogy legyen valamennyi önerő. Az RTL Klub Híradója által megkérdezett hitelszakértő cég szerint így a magasabb jövedelmű ügyfelek kerülnek jobb pozícióba.
 
 
Csak azok a családok fogják tudni készpénzönerő nélkül igénybe venni a 10 10 milliós támogatást, ahol a háztartás összes igazolt jövedelme meghaladja az 500-600 ezer forintot.
 
A jogszabály szerint ha mégsem születik meg a három gyerek, azonnal vissza kell fizetni a tízmilliós állami támogatást, és a második tízmillió, ami kedvezményes kamatozású volt, azonnal piaci kamatozásúvá válik. Így például egy havi 47 ezres törlesztő hirtelen akár a hatszorosára, 270 ezer forintra emelkedhet, ha nem születik meg a harmadik gyerek.
 
Forrás: 168ora.hu
 
További cikkeink a témában itt olvashatók.

Lakás és lakópark ajánló

Bakony-kert

József Attila utca

Frangipani24

Frangepán utca 24.

Völgy Liget

Völgy utca 10.

Római Terrasse

Nánási út 75-77.

Duna Terasz Premium

Úszódaru utca 14.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső