Csatornahálózat és szennyvíztisztító épül Budakeszin

Hétfőn letették a budakeszi szennyvíztisztító alapkövét. A világviszonylatban is korszerű, membrántechnológiával működő, környezetvédelmi előírásoknak megfelelő szennyvíztisztító telep jövő nyártól működhet.

Az új szennyvíztisztító telep több mint 3300 köbméter szennyvizet tisztíthat majd naponta. Az ingatlanokon keletkező szennyvíz elvezetésére 20,5 km csatorna épül. A csatornahálózatot várhatóan jövő tavasszal adják át, a szennyvíztisztító-telep pedig ez év végére készül el. A jövő nyárra tervezett átadást 6 hónap próbaüzem előzi meg.

 

A szennyvízkérdés megoldása régóta húzódott Budakeszin. A 3,7 milliárd forint összértékű beruházás 94 százalékban uniós forrásból valósul meg. Az alapos előkészítő munkának köszönhetően 30-ról 6 százalékra csökkent az önkormányzati önrész mértéke. Így sem hitelfelvételre, sem lakossági hozzájárulásra nincs szükség a beruházáshoz. A munkák állásáról és a pontos ütemezésről az önkormányzat különböző fórumokon rendszeresen és részletesen tájékoztatja Budakeszi lakosságát.

 

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. január 9-én döntött a Budakeszi szennyvíz-elvezetési- és szennyvíztisztítási projekt kivitelezőjének kiválasztásáról. A szennyvízcsatorna hálózat és szennyvíztisztító telep megvalósításával a képviselő-testület a PEW Budakeszi Konzorciumot bízta meg, melyet a Penta Kft., Euroaszfalt Kft. és West Hungária Bau Kft. alkot.


Lakás és lakópark ajánló

NOVUS Házak Biatorbágy

Ohmüllner Márton sétány

Corner 21

Béke utca 29

Vörösmarty West

Vörösmarty utca 73.

Viza Apartmanház III. ütem

Vizafogó és Révész u.

Divinus lakópark

Röppentyű utca 32-34

Szent Anna Udvar 2. ütem

Mécs László utca

KÖVESS MINKET









Lakás kereső