Devizahiteles mentőcsomag: a valóban rászorulókra kell koncentrálni

A magyarok többsége olyan devizahiteles mentőcsomagot támogatna, amely a valóban rászorulóknak, például a munkanélkülivé vált, fizetni nem képes adósoknak nyújtana speciális segítséget – derül ki a Bankmonitor.hu reprezentatív kutatásából. A felmérés rámutatott, a többség szerint az eddigi intézkedések kevésbé érték el ezt a kört, ezért most elsősorban rájuk kellene koncentrálni. Egy új mentőcsomaggal azonban nem érheti hátrány a forinthiteleseket, a költségeket pedig a többség megosztaná az állam, a bankok és az adósok között.

A terhek megoszlásán alapuló, és a leginkább rászoruló adósokat megsegítő mentőcsomagra lenne szükség - derül ki a Bankmonitor.hu új, a Trend International adatfelvételével, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív felméréséből. A válaszokból kiderül, az eddigi mentőcsomagok kevésbé tudtak segíteni a valóban bajban lévő, 90 napon túli tartozással rendelkező adósokon. A megkérdezettek alacsony eredményességűnek tartják a kifejezetten ezt a kört megcélzó ócsai lakópark programját, mindössze 16 százalékos eredményességet kapcsolnak hozzá. Pedig ahogy arra egy korábbi felmérés rámutatott, a t&oum l;bbs&ea cute;g éppen egy ésszerű keretek között megvalósított, illetve a leginkább rászorulókat megsegítő csomagot támogatna.

 

Elutasított végtörlesztés, hasznos árfolyamgát

 

A megkérdezettek 68 százalék szerint a végtörlesztés nem volt megfelelő módszer a nehéz helyzetben lévő devizahitelesek megsegítésére, ugyanis az intézkedés elsősorban nem azokon segített, akik valóban rászorultak, hanem azokon, akik az igénybe vételhez elegendő szabad forrással rendelkeztek. Harminc százalék szerint csak részlegesen volt eredményes a program, és mindössze a megkérdezettek 2 százaléka tartja egyértelműen jó megoldásnak a végtörlesztést. „A végtörlesztés elutasítottsága azok körében a legmagasabb, akik jelenleg is fizetési gondokkal küzdenek, 90 százalékuk szerint nem volt hasznos az intézkedés” – mutatott rá S& aacute;n dorfi Balázs, a Bankmonitor.hu ügyvezetője.

 

Jóval pozitívabb ennél az árfolyamgát megítélése, amelyet a válaszadók 81 százaléka alapvetően jó iránynak tart, és mindössze 18 százalék gondolja azt, hogy a rögzített árfolyamon való törlesztés nem megfelelő segítség. A megkérdezettek 71 százaléka szerint ugyanakkor bár az árfolyamgát jó, ám önmagában nem elegendő a nem teljesítő hitelesek fizetőképességének helyreállítására. A cikk folytatása itt!

 


Forrás: IngatlanHírek.hu

Lakás és lakópark ajánló

Pacific Park

Angyalföldi út 19-23

Olimpia Sétány

Erkel Ferenc utca 7

Waterfront City

Óbuda_Óváros

Bakony-kert

József Attila utca

ÓBUDA-TESTVÉRHEGY LAKÓKERT

Kocsis Sándor út

Római Terrasse

Nánási út 75-77.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső