Hároméves csúcson a budapesti újlakás-eladások

Több, mint ezer új társasházi lakást értékesítettek Budapesten az első hat hónapban, ami hároméves csúcs - közölte az OTP Jelzálogbank legfrissebb Értéktérkép felméréséről.

Bár 2005-2006 táján ugyanez a féléves érték Budapesten rendre meghaladta az ötezret, a tavaly elindult lassú keresletélénkülés „mindenképpen örömteli" - mondta Valkó Dávid, az OTP Jelzálogbank ingatlanpiaci vezető elemzője. A legtöbb új lakást, 200-at a XI. kerületben értékesítették, ezt követi száz-százötven tranzakcióval a VIII., a IX. és a XIII. kerület. Tíznél kevesebb új lakást értékesítettek az I., V., XII., XVII., XIX., XXI., XXII. és a XXIII. kerületben az első félévben.

lakáseladás
A kínálat árak nagy eltérést mutatnak kerületenként. A 2014-2015-ös átadású beruházások közül a legolcsóbb kerületek a XV., XVII., XVIII., XX. valamint a XXIII., ahol az átlagár négyzetméterenként 300 ezer forint alatt marad. A legdrágábbak az I., II., V. és XII. kerület kis társasházi, vagy tetőtér-projektjei, amelyeknél a négyzetméterenkénti 6-800 ezer, sőt luxus társasházaknál az egymillió forintos árat is elkérik a  vevőktől - ismerteti az OTP Jelzálogbank közleménye.
 

Az OTP Jelzálogbank adatbázisa szerint 2014 első félévében 59 új társasházi projekt értékesítése kezdődött el, amiből 11 a XI. kerületben található. Az egyes projektek átlagos lakásszáma 17-re nőtt, amihez hozzájárult a VIII. és IX. kerületben néhány nagyobb, 100 lakás feletti beruházás is.
 

Az átadott, de eladatlan lakáskészlet 1500 darab szemben a néhány évvel ezelőtti négyezerrel, ami egyre több ingatlanfejlesztőt vonzhat a piacra. A legtöbb azonnal költözhető lakás a III., a XI. és a XIII. kerületben található.

 

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

Palotás Kert Lakópark

Palotás utca 9.

Green Court Residences

Taksony utca 9.

Völgy Liget

Völgy utca 10.

Miller Residence

Miller János utca

LEO 50

Leonardo da Vinci utca 50.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső