IFK pályázat az OPNI rehabilitációjára

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) másodszorra ír ki pályázatot felsőoktatásban tanuló diákok részére; a tavalyi „Római Part 2100” után idén az egészségügy területén szeretnék mozgósítani a hallgatókat.

Az ötletbörze célja, hogy megismerjék a fiatalok elképzelését arról, hogy milyen lehetne szerintük „A jövő egészségügyi komplexuma” az emblematikus Lipótmezei ingatlanokban. A pályázaton egyetemi, főiskolai hallgatók vehetnek részt; a győztes pályázó a pénzjutalmon kívül lehetőséget kap arra, hogy pályaművét megismerhesse a szélesebb nyilvánosság.

 

Tanár Úr KéremAz 1868-ban átadott épületkomplexumot I. Ferenc József rendelete alapján 500 beteg számára építették, az intézmény neve Budai Magyar Királyi Országos Tébolyda volt. A kórház mellett kaptak helyet az orvosok és a személyzet lakásai, a konyha, raktárak, irodák, amelyeket park vett körül és egy 50 hold erdő övezte. 150 évvel később a terület szomszédságában egy 100 négyzetméteres ház hirdetési ára 100 millió forint. A különös hangulatú ingatlan adta a Tanár úr kérem című, 2011-es magyar film helyszíneit is. (illusztráció)

 

A terület értékének ilyen arányú változása azt hozta, hogy érintkeznek és akár megütköznek egymással a gazdasági szempontok és a közérdekek, az állam és a magánszféra vagy másképpen a közfinanszírozás és a magán befektetések. „Ezeket a konfliktusokat jól szemlélteti az OPNI, ahol egy hosszabb ideje húzódó problémás, mindenképpen változásra és fejlesztésre szoruló terület gondjaira keressük, nem csak ingatlanfejlesztői szempontból a megoldást.” – mondta Takács Ernő, a pályázatot kiíró Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke.

 

Nyugat-Európában kialakulóban van új egészségügyi modell, ahol a beteg minimális időt tölt a kórház falai között, mégis biztosított az elő és utógondozása, a családtagok fogadása és szállásolása, az állami és magán intézmények összekapcsolódásával, a kórház közvetlen környezetében. Így biztosítható az ügyfélközpontú, mégis költséghatékony állami egészségügyi szolgáltatás, kiegészülve a gazdasági alapú egészségügyi szolgáltatókkal, a járóbeteg ellátásra alkalmas intézményekkel, és az ezek kiszolgálását segítő kereskedelmi funkciókkal.

 

Hogyan lehetne ezt megvalósítani Budapesten? Hogyan jöhetne létre egy, fenntartható, modern egészségügyi szolgáltató központ? A pályaműveket 2014. október 31-ig várják, győztest pedig a II. Ingatlanfejlesztői Napon; november 20-án hirdetik ki egy gálavacsorán, amelyen jelen lesznek az ingatlanszakma legjelentősebb szereplői.

 

Az egyesület az ötletpályázat győztesét pénzjutalomban részesíti, a nyertes használhatja az IFK által adományozott „IFK Talentum 2014 ”címet, valamint lehetőséget kap arra, hogy pályaművét a szélesebb nyilvánosság előtt is bemutathassa. A teljes pályázati kiírás megtekinthető az IFK weboldalán.

Forrás: IFK

Lakás és lakópark ajánló

Sasad Liget V-VI. ütem

Beregszász út 6/b

Práter Park

Práter utca 73.

Hunyadi Park

Keményvíz utca 1

Péterhegyi lakópark

Péterhegyi út 77.

Amphora Ház

Lenhossék utca 30.

NOVUS Házak Biatorbágy

Ohmüllner Márton sétány

KÖVESS MINKET









Lakás kereső