Így pörgette fel a lakáseladásokat a végtörlesztés

Hatodik alkalommal adja ki az ingatlanközvetítő Duna House az idei országos tranzakciószám becslését a DH-TB mutatót. A novemberi adat az idei év legforgalmasabb havát jelzi, ami egyértelműen a végtörlesztésnek köszönhető.

Ahogy azt korábban jelezte a Duna House az október hónap a végtörlesztés ellenére nem volt kiemelkedő, bár a Keresleti Index már elmozdult felfelé. A kivárás időszaka azonban rövid volt, november hónapra így a várnak megfelelő élénkülést lehetett tapasztalni. A közel 8200 db adás-vétel egyelőre rekordhónap, s bár decemberben is tart még a végtörlesztés a szezonalitás miatt vélhetően november marad az idei csúcs. A november hónap az idei átlaghoz képest több mint 25 százalékos élénkülést jelent, ami ingatlanpiaci szempontból ugyan kiemelkedő, de a végtörlesztés folyamatát tekintve inkább jelentéktelennek mondható.

Ahogy azt korábban jelezte a Duna House az október hónap a végtörlesztés ellenére nem volt kiemelkedő, bár a Keresleti Index már elmozdult felfelé. A kivárás időszaka azonban rövid volt, november hónapra így a várnak megfelelő élénkülést lehetett tapasztalni. A közel 8200 db adás-vétel egyelőre rekordhónap, s bár decemberben is tart még a végtörlesztés a szezonalitás miatt vélhetően november marad az idei csúcs. A november hónap az idei átlaghoz képest több mint 25 százalékos élénkülést jelent, ami ingatlanpiaci szempontból ugyan kiemelkedő, de a végtörlesztés folyamatát tekintve inkább jelentéktelennek mondható. Érdemes megnézni a válság előtti éveket, amikor a havi átlag ennek duplája is volt.) Mindössze körülbelül 1800 tranzakcióval volt több, mint idén átlagban, ami – az 1,25 millió devizaadóst tekintve – azt jelenti, hogy havi kb. 0,15 százalék-a tudja megoldani ingatlaneladásból a rögzített árfolyamon történő hitel lezárást.

Forrás: Duna House

Lakás és lakópark ajánló

Flóra lakópark

Zászlós utca 21.

Corvin Sarok Residence

Kisfaludy utca 23.

Fagyöngy Lakópark

Valéria utca 13

Viza Apartmanház III. ütem

Vizafogó és Révész u.

Római Terrasse

Nánási út 75-77.

Práter Park

Práter utca 73.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső