Ingatlanvásárlás másképpen

Azt már megszokjuk, hogy mire egy eszközt elkezdünk használni és a benne rejlő lehetőségeket alkalmazni, a fejlesztők előállnak egy újabbal, ami majd a átveszi a helyet, vagy kiegészíti a korábbiakat. Mostanában a Google Glass körül forró a levegő.

Videófelvételek eladósorba került ingatlanokról korábban is készültek. Az alábbi videó, amit a Daily Telegraph online változata tett közzé, Google Glass-szal készült. Segítségével jobban megérthetjük, hogy miben különbözik a Glass felvétele az ismert, a házi készítésű vágatlantól a professzionális, vágott, hang-alámondásos, vagy zenei aláfestéssel megspékelt ingatlan bemutató videóktól. És azt is, hogy milyen további lehetőséget kínál.

 

Az anyagot végignézve olyan érzetünk lehet, mintha valóban a helyszínen lennénk egy megtekintésen, amikor egy ingatlanos végigvezet a lakáson, bemutatja a helyiségeket, a burkolatokat, a fényviszonyokat, a tartozékokat. Amelyeket egyébként magunk is látunk, ha valóban elmegyünk a helyszínre egy lakásbemutatásra. Viszont a google glass által készített videós bemutatáson egy távoli helyszínról is végignézhetjük a bemutatót, és feltehetjük az ingatlanosnak a szokásos kérdéseket. Távolról utazó vagy elfoglalt ingatlanvásárlók számára egy fontos eszköz lehet az előszűrés pontosítására.

 

Egy másik jelentős funkció segítségével, a kiszemelt környékre látogató vásárlók, a Glass használatával az adott utcába geo-taggel bejelölt és feltöltött ingatlanok paramétereit és belső fotóit és adatait is láthatják, így azonnal, a pontos információk alapján eldönthetik, hogy esélyes az ingatlan vagy egyáltalán nem jöhet szóba. A Glasst az Index is kipróbálta.

 

Amerikában arra is van már példa, hogy a korábban katonai célra használt, de már a csomagkiküldésben is hasznosított drónok segítségével madártávlati fotókat készítenek az ingatlanról és környezetéről, ezzel egészítve ki a belsőről készített fotóanyagot. Lehet, hogy ezek a futurisztikusnak tűnő eszközök egy napon teljesen természetes kellékei lesznek a mindennapoknak?

Forrás: The Telegraph

Lakás és lakópark ajánló

Reviczky Liget

Reviczky Gyula utca 6

Pápay Park

Pápay István u. 5.

Petneház Társasház

Petneházy utca

Elite Park

Barázda utca

Németvölgyi Residence

Stromfeld Aurél út 29-33.

Duna Terasz Premium

Úszódaru utca 14.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső