Két kézzel kapkodnak a lakások után

A rendkívül erős szeptemberi számok alapján 2014 biztosan a válság utáni legerősebb év lesz az ingatlanpiacon. A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), mely szerint az első őszi hónapban országosan 10 059 ingatlan adásvétel bonyolódott le.

lakás vásárlás

Rekordhónappal kezdődött az ősz az ingatlanpiacon. A 10 059 tranzakció alapján szeptember nemcsak az idei legerősebb, de az elmúlt 5 év második legerősebb hónapja is. Egyedül 2012 januárjában, a végtörlesztés miatt mérhettünk magasabb mértéket. Tavaly szeptember a 2013-as év legerősebb hónapja volt alig több mint 8000 adásvétellel, amely a mostani adatnál 25%-kal gyengébb érték. 

A Duna House becslése alapján így az idei összforgalom megközelíti a 74 ezret, ami immár 17%-os erősödést jelent a 2013-as azonos időszakkal összehasonlítva. Ez egyrészt megerősíti az idei becsült 100 ezres adásvételi előrejelzést (ami azt jelenti, hogy az idei a válság utáni legerősebb év lesz), másrészt gyorsuló ütemű erősödést mutat. Ezzel a tempóval nem kizárt, hogy a jövő évben eléri a piac a 120 ezer körüli tranzakciószámot is, amely az 150-180 ezres optimális adásvételi volumentől még elmarad ugyan, de ezzel egyúttal belátható távolságba kerül az elvárt piaci szint. 

Forrás: Portfolio.hu

Lakás és lakópark ajánló

Unipark46

Hajdú utca 46

NOVUS Házak Biatorbágy

Ohmüllner Márton sétány

Szent Anna Udvar 2. ütem

Mécs László utca

Vörösmarty West

Vörösmarty utca 73.

In Budapest

Rottenbiller utca 17.

Orgonaliget

József Attila utca 94.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső