Még idén elkészül Győr legnagyobb épülő társasháza

Gyakorlatilag mindent kicseréltünk az épületben, szinte egy új házat építünk – foglalta össze az elmúlt és jövő hónapok munkálatait Ádány Tamás, a kivitelező OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgatója a Városrét Lakópark beruházás győri sajtótájékoztatóján. Az évekig félkészen álló épületen a tulajdonosváltást követően idén januárban indult újra a munka, melynek eredményeként több mint kétszáz darab magas színvonalú, a legújabb energetikai előírásoknak is megfelelő lakást adnak át év végéig.

 A Mosoni-Dunaág partján álló társasház lakásaira vélhetően meglesz a kereslet, hiszen Győrben már a válság előtti szinten áll a lakásforgalom – állapította meg a piaci elemző. A beruházó negyven konyhabútort ajánlott fel rászoruló családok számára.

 

A munkák megkezdése előtt nem annyira látványos, ám a teljes épületegyüttesre vonatkozó, a legapróbb részletekre kiterjedő műszaki állapot-felmérést végeztek, gyakran a nulláról kellett újrakezdeni az építkezés egyes fázisait – mondta el a vezérigazgató a sajtótájékoztatón. A befejezésig kicserélik a teljes fűtési és vízvezeték-hálózatot, új berendezésekkel helyettesítik a régi kazánokat, szivattyúkat. Javítják a tetőszigetelést, az elektromos hálózatot és a nyílászárókat, lecserélik a régi teraszburkolatokat, korlátokat. A javítási munkálatok érintik a homlokzatok nagy részét is. Az átalakítások eredményeként a lakások mindenben megfelelnek majd a jelenleg érvényben lévő jogszabályi előírásoknak. Az energetikai követelmények alapján összességében a ház energiahatékonysági besorolása „B” osztályú lesz, amely a lakóházak esetében átlagon felüli, és az újlakásokra vonatkozó jogszabályi követelményi szintnél is jobb.  „Az OTP Ingatlan korábbi projektjeihez hasonlóan itt is kiemelt szerepet kap az utólagos rendelkezésre állás, a vásárlóknak nem kell amiatt aggódniuk, hogy a beruházó évek múltán eltűnik. Ha merülne is fel javítási igény, azt rögtön meg fogjuk vizsgálni és orvosolni fogjuk” – emelte ki Ádány Tamás, aki hozzátette – Győrben már több társasházat építettek, és sehol sem merült fel kifogás az ingatlanokkal kapcsolatban.

 

A beruházás új nevet is kapott, melyben a „Városrét” az épületnek helyt adó városrészre utal – mutatott rá Ádány. A társasház amellett, hogy sétányi távolságban fekszik a városközponttól, valóban szép természeti környezetben, közvetlenül a Mosoni-Dunaág partján épül. A lakásokat kizárólag az OTP Ingatlanpont hálózatán keresztül értékesítik. Az épületet még idén befejezi az OTP Ingatlan Zrt. A Városrét Lakópark elkészültével és a lakások átadásával megduplázódhat a városrész lakosságszáma, ami újabb szolgáltatókat vonzhat a területre.

 

A válság előtti szinten a lakásforgalom

 

Valkó Dávid, az OTP Jelzálogbank ingatlanpiaci vezető elemzője a győri lakáshelyzetet ismertetve kiemelte, hogy a megyei és városi adatok számos tekintetben jobbak a hazai átlagnál. A 2008-hoz képest a megyei jogú városokban összességében 42%-os mínuszban lévő lakáspiaci forgalom Győrben már a válság előtti szinten áll, és az árak csökkenése is kisebb mértékű a hazánkra jellemző 15%-os visszaesésnél. Szintén az élénkülést támasztja alá, hogy Győr-Moson-Sopron megyében 2012-ben az előző évinél harmadával több volt a kiadott építési engedélyek száma, és a használatba vett lakások aránya is nőtt 4%-kal. A győri újépítésű lakások átlagára városrészenként jelenleg 250 és 370 ezer forint/nm2 között szóródik kulcsrakészen, a Városrét Lakópark lakásai ebben a sávban, átlagosan 300 ezer forint/nm2 áron kelnek majd el.

 

Negyven konyhabútor a rászorulóknak

 

A beruházó 40 darab, a fejlesztés során kiszerelt, jó minőségű, sosem használt konyhabútort ajánlott fel rászoruló családok számára, melynek elosztásához a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségét kérte. Győri-Dani Lajos, a szervezet ügyvezető alelnöke elmondta: Bár szokatlan a felajánlás tárgya, hiszen általában ruha- és pénzadományokkal fordulnak hozzájuk, nagyon szívesen vették a felkérést. Számos olyan család van sajnos, akiknek az alapvető berendezési tárgyakat is nélkülözniük kell, számukra nagy segítséget jelent az egyenként több tízezer forint értékű adomány.


Forrás: IngatlanHírek.hu

Lakás és lakópark ajánló

Németvölgyi Residence

Stromfeld Aurél út 29-33.

Rupphegyi Liget

Barackmag utca

Vörösmarty West

Vörösmarty utca 73.

Kartács Park

Kartács utca

Terrace Residence by Cordia

Medvetalp utca 5.

Fillér 53

Fillér utca 53

KÖVESS MINKET









Lakás kereső