Még két napig lehet végtörleszteni

A végtörlesztőknek igényüket még ezen a héten, december 30-ig lehet jelezni pénzintézetüknek, magára a végtörlesztésre pedig továbbra is az ettől számított 60 napon belül van lehetőségük - emlékeztet a Duna House.

Az új megállapodás szerint azonban csak azok végtörleszthetnek, akik január 30-ig a szükséges összeget letétbe helyezik, avagy banki fedezetigazolással bírnak a végtörlesztéshez szükséges összeg erejéig. Az eladással végtörlesztők számára ez annyit jelent, hogy a vételárat időben küldeni kell a folyószámlára.

A lakásuktól szabadulnak

A decemberi adatok szerint már 30 százalékra nőtt a végtörlesztés miatt eladott ingatlanok aránya az összes tranzakcióból. Ez a szám októberben 12 százalék, novemberben pedig 19 százalék volt – mondja Rutai Gábor, a Duna House (DH) elemzési vezetője.

A kínálattal együtt nőtt azonban a kereslet is, így november volt az idei csúcshónap országos adásvétel darabszámot tekintve (8 200 db) és az eddigi adatok szerint a december lehet a második legerősebb. (A december szezonalitás miatt – ha egyéb törvényváltozás hatálybalépése nem indokolja - általában gyenge hónap az ingatlanpiacon, ezt írta felül idén a végtörlesztés.) Az értékesítés ideje is szinte a harmadára csökkent a végtörlesztős tranzakciók esetében, hiszen az eddigi 100-120 napról kb. 40 nap lett.

Mindez annyit jelent, hogy jó ajánlattal még mindig van esély lakáseladásra, még ha csekély idő is van hátra január 30-ig - figyelmeztet a DH közleménye.

Forrás: Duna House

Lakás és lakópark ajánló

Lelle Resort

Honvéd utca

Csalogány 43

Csalogány utca 43

Gömb Ház by Kategora

Gömb utca 21.

Dunaliget lakópark

Jégmadár utca 2.

Boróka Park

Vályogvető utca

NOVUS Házak Biatorbágy

Ohmüllner Márton sétány

KÖVESS MINKET









Lakás kereső