Mégis Leisztingeré marad a Hunguest Hotels

Mégsem került ki Leisztinger Tamás érdekeltségéből a Hunguest Hotels szállodalánc. A Népszabadság információi szerint a korábbi hírekkel ellentétben a szállodaláncot mégsem vásárolta meg a Jászai Gellért által alapított Magyar Turisztikai Holding (MTH).

A napilap szerint az időközben értékesített MTH 100 százalékos vételi opciót szerzett a Hunguest Hotels-re, azonban az új tulajdonos szeptemberben nem élt az opcióval, így a szállodalánc továbbra is a Leisztinger Tamás érdekeltségéhez tartozó Arago tulajdonában maradt.  Az SCD elnöke, Jászai Gellért tavaly decemberben jelentette be, hogy az MTH Zrt. megegyezett a Hunguest Hotels Zrt. egyharmadának átvételéről; és a társaság saját részvényeivel fizetett a részesedés megszerzéséért az Arago Befektetési Holdingnak. A bejelentett tranzakció eredményeként az MTH Zrt.-ben az Arago 25 százalékos tulajdonosi részesedéssel rendelkezett, míg Jászai Gellért részesedése 75 százalék lett. Az MTH a bejelentés szerinz ezzel párhuzamosan opciós vételi jogot szerzett az Arago Befektetési Holding Zrt.-nél maradó, valamint a Lemisa Investment Holding AG illetve a Forrás Nyrt. birtokában lévő Hunguest Hotels részvényekre is.

 

A decemberi bejelentés szerint a Magyar Turisztikai Holdingnak 2011 harmadik negyedévéig lett volna lehetősége arra, hogy a Hunguest Hotels Zrt.-ben szavazati arányát 99,6 százalékig növelje, miközben az Arago Befektetési Holdingnak átadott sajátrészvényeit is visszavásárolhatta volna. A Népszabadság mostani információi szerint azonban egyáltalán nem került az MTH tulajdonába a Hunguest.  Az SCD az MTH-ba bevitte a legnagyobb balatoni szállásadót, a Balatontourist Zrt.-t, a Fly Balaton nemzetközi repülőteret, és ez a cég vitte volna tovább az SCD Group 450 millió euróra becsült Balaton-fejlesztési Programját is. Jászai Gellért azonban idén augusztusban bejelentette, hogy az SCD a jövőben Budapestre koncentrál, a turisztikai ágazatt pedig - benne a Hunguest Hotelsre vonatkozó vételi opcióval - egy magyar üzletemberekből álló konzorcium veszi meg. Vagyis a piaci információk szerint igen nehéz pénzügyi helyzetbe került SCD megszabadult az összes turisztikai érdekeltségétől.

Forrás: Népszabadság Online

Lakás és lakópark ajánló

The Gardens Budapest

Reitter ferenc utca

Ráday Residence

Ráday utca 57.

Miller Residence

Miller János utca

Fagyöngy Lakópark

Valéria utca 13

Foldana Family

Szent László út 47

KÖVESS MINKET









Lakás kereső