Megkezdi a dunai vízi út fotózását a Google

A Google megkezdi a dunai vízi út fotózását. A kamera képeivel a magyarországi, mintegy 400 kilométeres Duna-szakaszt is végig lehet majd járni virtuálisan a Google Street View szolgáltatásával.

Google Duna

Ulf Spitzer, a Google utcakép szolgáltatásának regionális vezetője a hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, ez az első alkalom, hogy olyan folyami hajóra szerelték fel kamerájukat, amely nagy távot tesz meg, és ezzel több országon átnyúló projektet valósítanak meg.


A Google panorámaképet készítő eszközét, amelyet eddig autóra, biciklire szereltek, vagy túrázók vittek magukkal, most a Tauck utazási iroda egyik turistahajójára szerelték fel, amely Pozsony és romániai Csernavoda között közlekedik. Ulf Spitzer elmondása szerint a képek elkészítése időjárástól függően pár hetet vesz igénybe, először a szolgáltatásban 2-3 hónap múlva lehet találkozni velük.


Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai és marketingigazgatója a sajtótájékoztatón azt mondta, a folyami hajózás fejlődik a legdinamikusabban a turisztikai ágazatok közül, Budapestre egyes számítások szerint 350 ezer turista érkezik hajóval. A magyar fővárost bázisnak is használják az irodák, innen indulnak és ide érkeznek Németországból a hajók. Ahhoz, hogy a turisták a dunai vízi utakat válasszák, fontos, hogy a Street View-n meg tudják nekik mutatni a látványosságokat - hangsúlyozta.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

Foldana Family

Szent László út 47

Ha11er

Haller utca 11.

Spanyolkert

Semmelweis utca

Bauer Residence

Bauer Sándor u. 3.

Petneház Társasház

Petneházy utca

Olimpia Sétány

Erkel Ferenc utca 7

KÖVESS MINKET









Lakás kereső