Négy nap alatt kész a Pop-up house

Egy csavarhúzóval, alig négy nap alatt össze lehet szerelni a négyzetméterenként 200 euróba kerülő, kedvező energiafogyasztású házat.

A dél-franciaországi Marseille-ben működő Multipod Studio olyan könnyűszerkezetes épületkonstrukciót dolgozott ki, amellyel akár négy nap alatt,  speciális tudás nélkül fel lehet építeni egy házat, mindössze egy csavarhúzó segítségével.  A ház felépítéséhez tulajdonképpen csak hőszigetelő elemekre és egy faszerkezetre van szükség. A költséghatékonyság és a gyorsaság mellett az energiafelhasználás minimalizálására is gondoltak a tervezők, mivel a globális energiafelhasználás 28 százaléka a fűtéshez köthető.

 

pop up houseA szigetelésre használt anyag elsősorban expandált polisztirol (EPS), amihez grafitot adtak, ami a hősugárzás egy részét visszaveri, és 20 százalékkal nagyobb hatásfokú hőszigetelést lehet így elérni. De ez a koncepció nem zárja ki más anyagok, például a kőzetgyapot használatát sem.

 

A szerkezet laminált furnérfából készül, mert ez az anyag erős mechanikai hatásokat is kibír, és könnyebb, mint a fém, vagy a beton. Mind a szigetelőanyag, mind a furnérfa rendkívül ellenálló az égéssel szemben is.

 

A szerkezet felépítése 200 euró (jelenleg körülbelül 60 ezer forint) körül van négyzetméterenként, munkadíjjal együtt. Ideiglenes installációk elhelyezésére is kiváló ez a megoldás, de az esetleges földrengéseknek is jól ellenáll, így természeti katasztrófák esetén az alacsony árnak köszönhetően gyors megoldás lehet azok számára, akik elvesztették otthonukat. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: HVG.HU

Lakás és lakópark ajánló

Kartács Park

Kartács utca

K62 Residence Zugló

Kövér Lajos utca 62.

My City Residence

Hunor utca

Gömb Ház by Kategora

Gömb utca 21.

Bakony-kert

József Attila utca

Völgy Liget

Völgy utca 10.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső