Normalizálódik a lakáspiac

A magyarországi lakáspiacon az egy évvel ezelőttihez képest ezerrel több, 7306 lakás kelt el idén áprilisban, ez a szám azonban ezerrel kevesebb a márciusinál – olvasható a Duna House ingatlan franchise hálózat szerdán közzétett felmérésében.

Idén januárban közel 13 ezer lakás kelt el a piacon, ez két és félszerese az egy évvel korábbinak, és a végtörlesztés miatt következett be. Az azóta tartó csökkenés azt jelzi, hogy a piac lassan beáll a normális szintre – áll a közleményben.

Az idei első négy hónap mindenesetre 40 százalékkal volt jobb, mint a tavalyi ugyanilyen időszak.

Bár a keresletélénkítő intézkedések fontosak a lakáspiac bővüléséhez, a sikerhez azonban a vásárlási és hitelfelvételi kedvnek is nőnie kell az Otthon Centrum (OC) szerint. A Dun & Bradstreet Hungária Kft. pedig úgy látja, hogy az ingatlanértékesítési piacon valódi fellendülés csak 2013-ban várható.

Már márciusban is azt közölték a szakértők, hogy a végtörlesztés miatt ugyan fellendült, az adott hónapban azonban ismét pangott az ingatlanpiac. A fordulatot a lakástámogatási rendszertől és a bérlakásprogramtól várták.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

Unipark Buda

Bartók Béla út

My City Residence

Hunor utca

Corner 21

Béke utca 29

Green Court Residences

Taksony utca 9.

Foldana Family

Szent László út 47

Erkel Residences

Erkel utca 18.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső