Új vasúti híd épül Hatvanban

Új vasúti híd épül Hatvanban, a 10,8 milliárd forintos összköltségű beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, 85 százalékos uniós támogatással valósul meg. Ezt Loppert Dániel, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója és Szabó Zsolt Hatvan polgármestere, országgyűlési képviselő, útügyi miniszteri biztos jelentette be szerdán Hatvanban

Loppert Dániel elmondta: a 2014 márciusában kezdődő és 2015 nyarán végződő beruházás három részre tagozódik. Megépül egy új, 131 méter hosszú és 20,5 méter széles, kétszer egy sávos út, továbbá egy buszsáv, kerékpárút és járda. Ehhez kapcsolódóan kiépül egy körforgalom és a városon áthaladó 3-as főúton is kisebb korrekciót hajtanak végre a kerékpárosok biztonsága érdekében.


Szabó Zsolt emlékeztetett, a jelenlegi, 1906-ban épült híd kapacitása ma már túl szűk, naponta több mint tízezer jármű halad át rajta. A polgármester szavai szerint a beruházás óriási lépést jelent a hatvani közlekedési problémák megoldásában, lényegesen gyorsabb lesz az ó-hatvani és új-hatvani városrészek közötti közlekedés.


Szabó Zsolt szólt arról is, hogy ez a projekt a város legnagyobb uniós forrásból megvalósuló beruházása.A hatvani közlekedési koncepció következő lépése a déli elkerülő út megépítése lesz – tette hozzá. Mint hangsúlyozta, szeretnék a városból teljes egészében kivinni az átmenő forgalmat.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

Bakony-kert

József Attila utca

Miller Residence

Miller János utca

Németvölgyi Residence

Stromfeld Aurél út 29-33.

My City Residence

Hunor utca

Corvin Sarok Residence

Kisfaludy utca 23.

Gergely Garden

Gergely utca 75.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső