Újabb rendeletek jönnek a CSOK feltételeiről

Tállai András írásbeli válaszban oszlatja a homályt a 10+10 milliós ingyenpénz feltételeivel kapcsolatban, több-kevesebb sikerrel.

A 10 10 milliós családok otthonteremtési kedvezményére az jogosult, akinek az elmúlt 2 évben volt társadalombiztosítási jogviszonya, és azon belül 180 napig volt munkája – magyarázza Tállai András, a kormány új mindenese (a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője) a csok eddig is ismert feltételeit a parlamentnek benyújtott írásbeli válaszában. Néhány jobbikos képviselő ugyanis azt tudakolta írásbeli kérdésében, hogy pontosan mik a csok feltételei.
 
Tállai válasza alapján a jobbikosok mozgó célpontra lőttek, a miniszterhelyettes szerint ugyanis a kormány úgy döntött, a támogatás részletszabályairól új rendeleteket fog alkotni.
 
A biztosítotti jogviszony alapja Tállai szerint lehet például munkaviszony vagy vállalkozási tevékenység.
 
 
De lehet biztosított és jogosult lehet a csokra a szakképzésben levő tanuló is, ha a gyakorlati képzése tanulószerződés alapján történik (melynek lényege az, hogy a cég, amelynél munkát végez valójában foglalkoztatja és fizet is neki érte).
 
A felsőoktatásban tanulók viszont alapesetben, csak a hallgatói jogviszony alapján nem jogosultak a csokra, csak abban az esetben, ha kereső tevékenységet folytatnak, magyarán a tanulás mellett van munkájuk is vagy vállalkoznak.
 
Amennyiben a hallgató nem végez kereső tevékenységet és a 25 . életévét még nem töltötte be, akkor a szabályozás alapján eltartott gyermeknek számít és az őt eltartó szül ők utána is igényelhetik a családok otthonteremtési kedvezményét – írja a miniszterhelyettes.
 
Forrás: hvg.hu
 
További híreink a témában itt olvashatók. 

Lakás és lakópark ajánló

Gömb Ház by Kategora

Gömb utca 21.

Orgonaliget

József Attila utca 94.

Völgy Liget

Völgy utca 10.

Marina Life

Mura utca 2.

In Budapest

Rottenbiller utca 17.

Viza Apartmanház III. ütem

Vizafogó és Révész u.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső