Veszteséggel zárta az Immofinanz az első negyedévet

Veszteséggel zárta a 2014/2015-ös pénzügyi éve első negyedévét az osztrák Immofinanz kereskedelmi célú ingatlan-hasznosító vállalat.

 2014 május-júliusában - az Immofinanz 117,6 millió euró bérleti díj bevételre tett szert, ami 6,8 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakáénál. Üzleti eredménye ezzel párhuzamosan 6,5 százalékkal 90,9 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 97,2 millió euróról. Adózott eredménye az előző évi 119,8 millió euróval szemben az idei első negyedévben negatív lett, 14 millió eurós veszteséggel zárt a cég.

Haller GardensA vállalat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a deficit elsődleges oka a befektetési célú eszközök devizaárfolyam szerinti átértékelése negatív hatásának eredménye, amelyet alapvetően a rubel értékének változása okozott az euróval és az USA dollárral szemben 2014. május-július időszakban. Ezeknek a devizaárfolyam alapú átértékeléseknek a hatása 75,9 millió euró összeggel csökkentette a nettó eredményt, de a készpénz mennyiségére nem volt hatással.


Eduard Zehetner, az Immofinanz Group vezérigazgatója elmondta: a rubel átváltási árfolyamának ingadozása időről időre jelentős kiszámíthatatlanságot okozott az eredmény-kimutatásban. A vállalat ugyanakkor arra számít, hogy a 2014/15-ös pénzügyi év során növekszik a cég értéke, amely a portfólió további optimalizálásából, a kihasználtság tervezett növekedéséből, a lakóingatlanokkal foglalkozó BUWOG leválasztása nyomán realizált költségcsökkentésekből, a folyamatos és sikeres ingatlanértékesítésekből, valamint a Németországra, Lengyelországra, Oroszországra és Romániára koncentráló megnövekedett fejlesztési tevékenységekből adódik.


Az Immofinanz Group magyarországi ingatlanjai a társaság teljes portfóliójának 7,7 százalékát teszik ki, ez 37 ingatlant jelent (30 meglévő és 7 fejlesztés alatt álló beruházást), 529,3 millió euró könyv szerinti értékkel. A meglévő beruházási portfólió 12 irodaházra - köztük a képen látható Haller Gardens -, 13 kiskereskedelmi ingatlanra és 5 logisztikai létesítményre oszlik.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

Viza Apartmanház III. ütem

Vizafogó és Révész u.

Elite Park

Barázda utca

Citizen Park

Jász utca 34-42.

Csillaghegy Residence

Szent István utca 85.

Divinus lakópark

Röppentyű utca 32-34

Sasad Liget V-VI. ütem

Beregszász út 6/b

KÖVESS MINKET









Lakás kereső