Visszaesést hozott az augusztus az ingatlanértékesítésben

Az idén augusztusban az egy évvel korábbihoz képest 8 százalékkal kevesebb ingatlan-adásvétel történt a Duna House Tranzakciószám Becslése szerint.

A cég becslése alapján a nyár utolsó hónapjában országosan 7379 ingatlan-adásvétel bonyolódott. Az idei szinteknek megfelelően alakult az augusztusi forgalom, amely továbbra is halványan a tavalyi átlag felett produkál. Ettől eltérő képet mutat a tavalyi augusztussal történő összehasonlítás, hiszen egy évvel ezelőtt 8%-kal nagyobb forgalmat, 8008 db adás-vételt becsültünk. Ennek a kiugrásnak tavaly a hirtelen megugrott svájci frank és ezzel együtt megnövekedett devizahitel törlesztő részlet volt az oka, hiszen sokan igyekeztek megválni az ingatlanjaiktól, akár nyomott áron is.

 

Az idei első 8 hónapban eddig közel 68 ezer ingatlan-adásvétel történt, ami a tavalyi azonos időszaknál éppen 20%-kal jobb forgalmat mutat. Nem szabad azonban elfelejteni a tavalyi rendkívül gyenge év eleji piac és a végtörlesztés miatti idei erős első hónapok közti óriási különbséget – áll a Duna House közleményében.

Forrás: Duna House

Lakás és lakópark ajánló

Citizen Park

Jász utca 34-42.

Csalogány 43

Csalogány utca 43

Hunyadi Park

Keményvíz utca 1

Sasad Liget V-VI. ütem

Beregszász út 6/b

Pacific Park

Angyalföldi út 19-23

Ráday Residence

Ráday utca 57.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső