Lőportár u. 9.

1134 Budapest, Lőportár u. 9.Lakások száma
182 Lakás
Szabad lakások száma
9 Lakás
Lakások méretei
30 - 120 m2
Eladási ár
52 - 67 mFt
Négyzetméter ár
0.68 - 0.82 m2
Átadás
2018 Március

LokációElhelyezkedés

A XIII. kerület délkeleti részén található Lőportár-dűlő ma már csupán a városrész és az utcák nevében őrzi a XIX. századi kaszárnyák és hadianyag-raktárak emlékét. Az ezek helyén épült ipari létesítmények a múlt század ’80-as éveire bezártak, a munkásoknak otthont adó házakat pedig az elmúlt 30 évben lassan felváltották a modern társasházak. A környék egyre nagyobb vonzerejét jól mutatják a folyamatosan emelkedő ingatlanárak, mára a Lőportár-dűlő a szomszédos, közkedvelt Újlipótváros „kistestvérévé” és alternatívájává vált.

A Lőportár utca 9. elhelyezkedése a városrészen belül is kiváló, hiszen pont elég távol van a Lehel úttól, hogy kellemesen csendes legyen, de 7 perc sétával mind a Lehel tér, mind a Lehel út - Dózsa György út kereszteződése elérhető. Ez pedig kiváló közlekedési kapcsolatot jelent, hiszen a Lehel téren található Pest észak-déli tömegközlekedési ütőerének, a 3-as metrónak a megállója. Ugyancsak innen, a 76-os trolival érhető el Újlipótváros, a 14-es villamossal pedig Angyalföld és Újpest. A Dózsa György útról a 75-ös és 79-es trolibuszokkal kényelmesen megközelíthető a Városliget, Keleti pályaudvar vagy a Puskás Ferenc stadion.

A családosoknak sem kell a távolságok miatt aggódnia, a háztól 3 perc sétára, a Tüzér utcában, a nagy park és játszótér mellett található a 2016-ban teljesen felújított, modern és korszerű óvoda, de a Dózsa György út és a Lehel út sarkán lévő Ének-zenei és Testnevelési általános iskola is csupán 7 perc sétára található. Középiskolából szintén van választék, például a jó nevű Berzsenyi Dániel Gimnázium a Kárpát utcában, vagy a Károlyi Mihály Fővárosi Gyakorló Kéttannyelvű Közgazdasági Szakközépiskola, a Váci úton. Bevásárlási lehetőségből sincs hiány, a kisebb boltokon kívül mindenképpen említést érdemel az egyik legnagyobb és legrégebbi, a hét minden napján nyitva tartó piac a Lehel Csarnokban, illetve a szintén a legnagyobbak közé tartozó Westend Bevásárlóközpont, mozijával, éttermeivel és számtalan üzletével. A környék szórakozási lehetőségekkel és kultúr létesítményekkel szintén jól ellátott, elegendő csak a Vígszínházat vagy a Radnóti Miklós Művelődési központot említeni.

A fejlődés irányát jól mutatja, hogy itt valósul meg a Budapest arculata szempontjából meghatározó, egyik legnagyobb állami beruházás is. Ennek keretében a Dózsa György út és a Ferdinánd híd között megszüntetik a Nyugati pályaudvar „előtereként” működő sínhálózat nagyját, a maradékot pedig a föld alá süllyesztik. Az így felszabaduló területen hatalmas parkot, játszótereket alakítanak ki, amely összeköti a Lőportár-dűlőt a VI. kerülettel. Ezáltal a Lőportár utca 9. is a város legújabb és várhatóan az egyik legszebb zöldterületének szomszédságába kerül, ami biztosítja a negyed további felértékelődését.

általános leírás

A XIII. kerületi Lőportár utca 9. a Metrodom beruházásában épülő 10. társasházunk, ami a kiváló elhelyezkedésen kívül is sok különlegességet kínál. A 182 lakásos épületből a Lőportár utca felől 5, a Lőportár köz felől 4 emelet és a hagyományos ferde tető látszik, ennek is köszönhető a barátságos, kellemes megjelenés. Az épület előtt elsétálva, a hatalmas, két szint magas üvegportálon át az előtérbe, annak túlsó üvegfalán keresztül pedig a díszkertbe bepillantva azonnal látható, hogy a Lőportár utca 9. messze többet nyújt egy átlagos újépítésű lakóháznál. A 7 méter magas, 100 négyzetméteres előtér, ahol 24 órás portaszolgálat is működik, gondos belsőépítészeti tervezés eredménye. Nem csak a látványtervek, de a végeredmény is lenyűgöző lesz.

A lakások négy, független lépcsőházban vannak elhelyezve, egy emeleten 3-10 lakás található. Minden lépcsőházban 2-2 felvonó működik, ami garantálja, hogy egy esetleges üzemzavar vagy karbantartás esetén se kelljen lépcsőzni. A teremgarázs a pinceszinten kapott helyet, a földszinten pedig méretes biciklitárolók várják a kerékpárokat, ahol biztonságos rögzítésre lesz lehetőség. A három épületszárny által közrefogott területet egy alacsonyabb, háromemeletes épület osztja két részre. A nagyobb, keleti udvarban kikapcsolódásra szolgáló, elegáns díszparkot alakítunk ki, valamint egy kis játszóteret, amelyhez az épület alá benyúló, az esőtől védett játszóhely kapcsolódik.

A Lőportár utcában nagyon sokféle méretű illetve alaprajzú lakást terveztünk, amelyek között az egyedülállóak, az első önálló otthonukba költözők, és családalapítás előtt vagy gyermekes párok is könnyen megtalálják a legmegfelelőbb ingatlant. A nyugati, kisebb kert az oda tájolt, földszinti lakások között oszlik meg, ezeket az otthonokat azoknak ajánljuk, akik egyszerre szeretnének belvárosias környezetben élni, de ragaszkodnak a saját kerthez is. Az 5. emeleten a Lőportár közben, egy sor hangulatos, tetőtéri kis lakást alakítottunk ki azoknak, akik a tetőtéri otthonok egyediségére vágynak, de elvárják azt a minőséget és műszaki biztonságot, amit csak egy újépítésű ház nyújthat. A nappalikhoz kapcsolódó kis tetőteraszok ugyancsak olyan élményt kínálnak, amelyet a régi házak tetőtér-beépítései nem tudnak biztosítani. A környék népszerűségének gyors növekedése miatt, az ingatlanokat befektetési céllal történő megvásárlásra is ajánljuk, a jó kiadhatóság várható értéknövelkedéssel is párosul.

Fotók / AlaprajzokKAPCSOLAT

Metrodom Kft.
Metrodom Kft.
+36.1.919.3333

Ajánlatkérés

Lőportár u. 9.

ajánlatkérés küldése

Lakás és lakópark ajánló

Foldana Family

Szent László út 47

Campus Sétány

Huszár utca 5.

Panoráma Lakópark Velence

Panoráma út 39.

My City Residence

Hunor utca

Green Court Residences

Taksony utca 9.

Royal Homes Lakópark

Borbás Vince sétány

KÖVESS MINKET

Lakás kereső