Az új generáció mindent megváltoztat! - A babzsáké a jövő?

Az új generáció mindent megváltoztat! - A babzsáké a jövő?

2014.10.27
Színes falak, babzsákokon üldögélő munkavállalók: ez lenne az irodapiac jövője? Azért a Google irodáihoz hasonló megoldások vélhetően nem terjednek el tömegével, bár a hagyományos, cellaszerű elrendezéseknek biztosan búcsút inthetünk. Az irodapiacra szintén jelentős hatást gyakorolhat a népességfogyás, bár a változó irodaigények ennek negatívumaimat részben enyhíthetik még a közeljövőben.
részletek
Forradalom az irodapiacon

Forradalom az irodapiacon

2014.10.21
Egy a budapesti Váci úton található 1600 négyzetméteres, a new yorki Wall Street-en egy 17 222 négyzetlábas vagy egy 1 rai területű bangkoki iroda - a mértékegység-átváltó alkalmazások szerint ez a három ingatlan ugyanakkora, a valóságban azonban nem összemérhetőek. Az egyikben a terület tartalmazza a liftaknát, a másikban a parkolót, a harmadikban pedig a kihasználatlan belső udvart. Ezt az összehasonlíthatatlanságot kívánja megszüntetni az IPMS (International Property Measurement Standards - Nemzetközi Ingatlanfelmérési Szabványok), mely egységesítené, hogyan mérjük az ingatlanok méretét a világ különböző részein.
részletek
Új tulajdonos a vezető irodakereső portálnál

Új tulajdonos a vezető irodakereső portálnál

2014.10.18
Új tulajdonosnál kap még nagyobb lendületet Magyarország vezető iroda- és raktárkereső portálja, az Irodahaz.info és a Raktar.info. Az új tulajdonos közleménye komoly terveket vetít előre a tranzakció kapcsán.
részletek

Új ingatlanközvetítő a piacon

2014.10.18
Az ingatlanpiac fellendülése mellett a magyar ingatlanos kultúra további fejlődése is várható, így az ingatlanközvetítők piaci részarányának növekedésére számíthatunk. Új ingatlanközvetítő hálózat indul a Duna House csoport égisze alatt, SMART Ingatlan néven.
részletek
Fellendülőben az ingatlanhitelezés

Fellendülőben az ingatlanhitelezés

2014.10.18
Javuló képet mutat az ingatlanhitelezési piac Európában - állapítja meg a KPMG Ingatlanhitelezési Barométere. Az összkép pozitív, az ingatlanbefektetések volumene növekedett az előző évhez képest, és ezekhez a tranzakciókhoz a hitelek is egyre inkább elérhetők, azonban ez főként néhány nyugat-európai országra igaz. A magyar bankárok a magyar piac egészét tekintve optimistábbak lettek, de saját bankjuk portfóliójával kapcsolatban inkább zsugorodásra, mint növekedésre számítanak.
részletek
Egyre-másra veszik a pesti épületeket - Újra szexi az ingatlan

Egyre-másra veszik a pesti épületeket - Újra szexi az ingatlan

2014.10.17
Az idei év első kilenc hónapjában a hazai ingatlanszakma a befektetési piac újjáéledésétől volt hangos, sorra követték egymást a jelentős tranzakciók mind az irodai, mind a kiskereskedelmi szegmensben. Egyre inkább úgy tűnik, hosszú távon is van okunk az optimizmusra, a Portfolio által megkérdezett szakértők ugyanis úgy vélik, egy tartós folyamat kezdődött el 2014-ben.
részletek
Fogynak az irodák! - 5 éves mélypont a kihasználatlanságban!

Fogynak az irodák! - 5 éves mélypont a kihasználatlanságban!

2014.10.17
Nem sikerült megismételnie a második negyedév kiemelkedő rekord bérbeadási adatait a hazai irodapiacnak, de a kilátások pozitívak maradtak. A kihasználatlanság tovább csökkent a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) 2014 harmadik negyedévére vonatkozó adatai szerint, s továbbra is van kereslet az új területekre.
részletek
Mikor jön el a plázázók Kánaánja?

Mikor jön el a plázázók Kánaánja?

2014.10.16
A plázastop hivatalosan 2014 végén véget ér, de jelenleg is több fejlesztő rendelkezik alóla felmentéssel. Mindeközben a fogyasztók ugyan lassan, de újra elkezdtek költekezni, tehát látszólag minden adott a kiskereskedelem fellendüléséhez és ahhoz, hogy új bevásárlóközpontok nőjenek ki a földből. De mi kell ahhoz, hogy eljöjjön a plázázók Kánaánja és mi vár a jövőben a vásárlókra? A bérlői oldal fejtette ki véleményét a retail szektor hazai és régiós jövőjéről az RICS Tea&Talk kerekasztal-beszélgetésén.
részletek

Újabb fejlesztési célú ingatlan a HB Reavis portfóliójában

2014.10.16
A HB Reavis kelet-közép-európai kereskedelmi ingatlanfejlesztő vállalat megvásárolta London Midtown negyedében a Farringdon Street 20. szám alatt található prémium kategóriás ingatlant. A HB Reavis-nek ez a második fejlesztési célú ingatlanvásárlása az Egyesült Királyságban azt követően, hogy tavaly novemberben megvette a King William Street 33. szám alatt található, a közelmúltban "33 Central" névre átkeresztelt területet.
részletek
Újabb bérlő az Airport City Logisztikai Parkban

Újabb bérlő az Airport City Logisztikai Parkban

2014.10.15
A nagy múltú francia logisztikai cég, az SDV az Airport City Logisztikai Park H épületében 2014. október 1-jén nyitotta meg első magyarországi irodáját. Az iroda kiválasztásánál fontos szempont volt a reptérhez közeli elhelyezkedés, a logisztikai park nyújtotta bővülési lehetőség és a rugalmasan kezelt bérlői igények.
részletek

Új vezérigazgató a BNP Paribas Real Estate Magyarországnál

2014.10.15
2014. október 1-jével Favari Henriket nevezték ki a BNP Paribas Real Estate Magyarország új vezérigazgatójává. A távozó vezérigazgatótól, Csukás Csongortól veszi át a BNP Paribas Real Estate kelet-közép európai platformjához tartozó magyarországi fióktelepének irányítását. Ez a kinevezés egy újabb lépés a BNP Paribas Real Estate részéről régiós pozíciójának erősítése érdekében, hasonlóan a fontosabb európai ingatlanpiacokhoz, ahol jelenleg is a vezető tanácsadó cégek közé tartozik.
részletek
A CUSHMAN & WAKEFIELD kapta az év legjelentősebb ingatlanüzemeltetési megbízását

A CUSHMAN & WAKEFIELD kapta az év legjelentősebb ingatlanüzemeltetési megbízását

2014.10.13
A Cushman & Wakefield (C&W) a világ legnagyobb magántulajdonban lévő kereskedelmi ingatlan tanácsadó vállalata kapta meg a Resideal kiskereskedelmi portfóliójába tartozó 4, vidéki bevásárlóközpont üzemeltetési és bérbeadási, továbbá 1 kiskereskedelmi park üzemeltetési megbízását. A Pécsett, Sopronban, Szombathelyen és Veszprémben található plázák, továbbá a Zalaegerszegen található kereskedelmi park összterülete hozzávetőlegesen nettó 50,000 négyzetméter.
részletek

Most vegyél lakást? - A szakértők megmondják!

2014.10.10
A magyar lakáspiac tényleg kifelé tart a gödörből, milyen gyors lehet az áremelkedés? Ballagó Antal, az FHB Ingatlan Zrt-től, Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője és Rutai Gábor, a Duna House PR és elemzési vezetője beszélt a lakáspiac jövőjéről. A megkérdezett szakemberek nem számítanak száguldó árakra, a növekedés lassú ütemű lehet. Az, hogy a válság évei után valóban a felívelés szakasza jön-e azonban még egy kicsit bizonytalan, sok múlik azon, hogy a következő negyedévben hogyan alakul a piac.
részletek

Közép-európai ingatlanbirodalmat vett az orosz milliárdos

2014.10.10
Orosz milliárdos vásárolta be magát az egyik legnagyobb osztrák ingatlanos cégbe, a CA Immóba. Boris Mints cége az Unicredit tulajdonrészének megvásárlásával egy 2,4 millió négyzetméteres ingatlan-portfólióhoz jutott hozzá, melynek majdnem fele Közép-Európában található. Az új orosz tulajdonos Münchenben, az Expo Reálon mutatkozott be a nyilvánosság előtt. A Portfolio tudósítása Münchenből.
részletek
A Nagykörút menőbb, mint az Andrássy

A Nagykörút menőbb, mint az Andrássy

2014.10.09
Folytatódik az üresedési ráta csökkenése az Andrássy úton, míg a Váci utcában, a Teréz és Erzsébet körúton a kereslet 5% alá szorította az üres üzlethelyiségek arányát - derült ki az Ecorys Magyarország szeptemberi felméréséből.
részletek

Kik mozgatják az irodapiacot?

2014.10.09
Az idei első félévben közel 120 ezer négyzetméternyi új irodaterületet adtak bérbe Budapesten, ennek körülbelül felét az IT-szektorban, az energetikai ágazatban és az állami szférában dolgozó vállalatok, valamint a szolgáltató központok szívták fel - derül ki a Laurus Irodaházak és a Robertson Hungary ingatlan-tanácsadó friss piaci kitekintéséből. Az egyes iparágakban dolgozó cégeknek igen eltérő speciális igényeik lehetnek, amelyek komoly kihívás elé állíthatják az irodaházakat.
részletek

Bérbeadások hada a fővárosban

2014.10.08
Az IMMOFINANZ Group számos bérleti szerződést írt alá, több mint 8000 négyzetméteren, hazai iroda és logisztikai ingatlanjaiban. Minden bérleti szerződés legalább három éves időtartamra szól.
részletek
Új tulajdonosnál a Vision Towers North

Új tulajdonosnál a Vision Towers North

2014.09.26
Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap vásárolta meg a Futureal ikonikus, a KPMG székházaként szolgáló új, Vision Towers (North) irodaházát. A 2014 augusztusában, a KPMG magyarországi székházaként átadott, a Váci úti irodafolyosó legfiatalabb épületeként közvetlen metró kapcsolattal rendelkező Vision Towers északi tornya máris új tulajdonossal büszkélkedhet, miután a fejlesztő Futureal csoport értékesítette az ERSTE ingatlan alapjának.
részletek
Veszteséggel zárta az Immofinanz az első negyedévet

Veszteséggel zárta az Immofinanz az első negyedévet

2014.09.24
Veszteséggel zárta a 2014/2015-ös pénzügyi éve első negyedévét az osztrák Immofinanz kereskedelmi célú ingatlan-hasznosító vállalat.
részletek
Új ingatlankezelési vezető a BNP Paribas Real Estate-nél

Új ingatlankezelési vezető a BNP Paribas Real Estate-nél

2014.09.24
Várnai Máriuszt nevezték ki a BNP Paribas Real Estate Magyarország ingatlankezelési vezetőjévé. Magyarországon a BNP Paribas Real Estate ingatlankezelés és ingatlanérték maximalizálás területeken nyújt teljes körű szolgáltatást.
részletek
Megközelíti a 2011-es szintet az ingatlanbefektetések értéke

Megközelíti a 2011-es szintet az ingatlanbefektetések értéke

2014.09.24
A jövedelem-termelő ingatlanok iránti befektetői érdeklődés világszerte megnőtt, leginkább a más eszközökön elérhető alacsony hozamoknak köszönhetően. Magyarországra a nyár végéig a kereskedelmi ingatlanszektorba körülbelül 338 millió euró áramlott, az adásvételek többségét Budapesten kívül kötötték.
részletek
Grafikai pályázatot ír ki az IFK

Grafikai pályázatot ír ki az IFK

2014.09.24
A „Defibrillátort az irodaházakba, bevásárlóközpontokba!”kezdeményezés keretében z Országos Mentőszolgálat, a Magyar Nemzeti Szívalapítvány, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) összefogott, és ma már számos automata defibrillátor található a budapesti intézményekben. Hogy a tájékozódást is segíthessék a kritikus helyzetekben, most egységes piktogramm megtervezésére grafikai pályázatot írtak ki.
részletek
Elkelt a Dexagon

Elkelt a Dexagon

2014.09.24
Az új tulajdonos az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap.
részletek
A Wing értékesítette részesedését a Marketben

A Wing értékesítette részesedését a Marketben

2014.09.19
Wing Zrt. eladta a Market Építő Zrt.-ben meglévő ötvenegy százalékos részesedését a Garharrt Invest 2014 Zrt-nek.
részletek
Hatalmas rendezvénycsarnok épült Békéscsabán

Hatalmas rendezvénycsarnok épült Békéscsabán

2014.09.19
Az 1,3 milliárd forintból felépült CsabaPark három fő részből áll, egy 2750 négyzetméteres rendezvénycsarnokból, a múzeumból, valamint egy Óriások Konyhája elnevezésű, gyerekeknek készült játékos kolbászkészítő faluból.
részletek
Átadták a National Instruments (NI) Science Parkját

Átadták a National Instruments (NI) Science Parkját

2014.09.19
Elkészült Magyarország egyik legmodernebb tudományos parkja Debrecenben. A National Instruments Science Parkjának alapkövét tavaly októberben tették le.
részletek
Szeptember végén Lakásbörze a Lurdyban

Szeptember végén Lakásbörze a Lurdyban

2014.09.19
Lakáspiaci elemzők rendre arról számolnak be, hogy a lakáspiacon egyre több az érdeklődő, és ez most már az eladások számának növekedésében is látható.
részletek
Konténeriroda a csatorna partján

Konténeriroda a csatorna partján

2014.09.17
Környezetbarát irodai elhelyezkedést biztosít kezdő vállalkozásoknak a londoni Shoreditch-ben megnyílt ContainerVille.
részletek
93 százalékon a Bank Center

93 százalékon a Bank Center

2014.09.17
Az év első kilenc hónapja több mint háromezer-ötszáz négyzetméternyi irodaterületre kötöttek új bérleti szerződést és kétezer-nyolcszáz négyzetméterre hosszabbítottak bérleti szerződést. A Bank Center telítettsége így rekordszintű 93 százalékos.
részletek
Kedvezőbb kilátások a régiós ingaltanpiacokon

Kedvezőbb kilátások a régiós ingaltanpiacokon

2014.09.17
Az RICS Kereskedelmi Ingatlan Monitor szerint az év második negyedévében a regionális piacok nagyrésze lassan, de biztosan kijutni látszik az erdőből.
részletek

Akik most keresnek lakást

50 - 54m²
2014. 06. 16.

Meghirdetné lakáskeresését?

Ide kattintson!

Lakás és lakópark ajánló

Corvin Sétány lakások

Corvin Sétány

kiadó lakás0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

VÖLGY Lakópark

Ötvös János u. 1-3.

kiadó lakás0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Palazzo Dorottya

Dorottya utca

kiadó lakás0 m2
bérleti díj900 - 0 €/m²/hó+áfa

Mandala Kert II. ütem

Egressy út 31-33.

kiadó lakás0 m2
bérleti díj316 - 393 €/m²/hó+áfa

Béke Liget 13

Béke út 13-19.

kiadó lakás0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Pesti Ház – Dandár utca

Dandár utca 25.

kiadó lakás0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

KÖVESS MINKET

Lakás kereső