Most érdemes lakáshitelt felvenni!

Ingatlanvásárláshoz meg lehet fontolni Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylését. Azt ugyanis most kedvező, például a Takarék Csoportnál 3,91-6,25 százalékos Teljes Hiteldíj Mutató (THM) mellett lehet felvenni.

Általában kisebb a törlesztőrészlete azon hitelfelvevőknek, akik változó kamatozást választanak, azaz vállalják a kockázatot, hogy ha a kamatok emelkednek, akkor havonta többet is kell visszafizetniük. Akinek viszont fontosabb a biztonság, az jobban teszi, ha 5-10 évre rögzíti a kamatot. Ezzel ugyanis azt biztosítja, hogy ezen idő alatt a törlesztőrészlet akkor sem változik, ha a piaci kamatok módosulnak, aminek hatására a változó kamatok is elmozdulnak. Igaz, e biztonságért cserébe általában többet is kell havonta fizetni, mint változó kamatozásnál.

E hitel előnye, hogy a tulajdoni lap és a térkép másolat lekérési díján kívül nincs más költség. A kérelmeket pedig a hitelintézetek az értékbecslés rendelkezésre állásától számítva maximum 15 munkanapon elbírálják, míg azt követően 2 munkanapon belül folyósítanak is, hacsak az ügyfél későbbi dátumot nem jelöl meg.

A kamatperiódus 5 vagy 10 éves hossza a kamatperiódus fordulónapján díjmentesen módosítható. Az előtörlesztés díja az előtörlesztett összeg 1 százaléka, szemben a többi hitelfajta 1,5-2 százalékával. A lakástakarék-pénztári megtakarításból való részleges vagy teljes előtörlesztés viszont díjmentes.

A Takarék Csoport e hitelterméket forgalmazó tagjai akció keretében jelenleg átvállalják a közjegyzői okirat költségét legfeljebb 50 ezer forint erejéig, és nem számolják fel a folyósítási díjat.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a 2018. április 01. napjától hatályos kondíciók alapján. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a változó kamatozású hitelek kamatkockázatát. A jelzáloghitelek igényléséhez a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges, melynek díját a THM nem tartalmazza. Részletekért és feltételekért kérjük, keresse fel a www.takarekcsoport.hu honlapot, vagy érdeklődjön a Takarék Csoport fiókjaiban. A hitelintézetek a bírálat jogát fenntartják.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kizárólag a www.takarekcsoport.hu/maganszemelyek/fontos-tudnivalok weboldalon feltüntetett Takarék Csoport-tagok értékesítési hálózatában érhető el.


Lakás és lakópark ajánló

K62 Residence Zugló

Kövér Lajos utca 62.

Gergely Garden

Gergely utca 75.

Pacific Park

Angyalföldi út 19-23

Tópark

Sasbérc út 1.

Lőportár u. 9.

Lőportár u. 9.

Pesti Ház - Átrium 2

Dévai utca 19

KÖVESS MINKET

Lakás kereső