Most érdemes lakáshitelt felvenni!

Ingatlanvásárláshoz meg lehet fontolni Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylését. Azt ugyanis most kedvező, például a Takarék Csoportnál 3,91-6,25 százalékos Teljes Hiteldíj Mutató (THM) mellett lehet felvenni.

Általában kisebb a törlesztőrészlete azon hitelfelvevőknek, akik változó kamatozást választanak, azaz vállalják a kockázatot, hogy ha a kamatok emelkednek, akkor havonta többet is kell visszafizetniük. Akinek viszont fontosabb a biztonság, az jobban teszi, ha 5-10 évre rögzíti a kamatot. Ezzel ugyanis azt biztosítja, hogy ezen idő alatt a törlesztőrészlet akkor sem változik, ha a piaci kamatok módosulnak, aminek hatására a változó kamatok is elmozdulnak. Igaz, e biztonságért cserébe általában többet is kell havonta fizetni, mint változó kamatozásnál.

E hitel előnye, hogy a tulajdoni lap és a térkép másolat lekérési díján kívül nincs más költség. A kérelmeket pedig a hitelintézetek az értékbecslés rendelkezésre állásától számítva maximum 15 munkanapon elbírálják, míg azt követően 2 munkanapon belül folyósítanak is, hacsak az ügyfél későbbi dátumot nem jelöl meg.

A kamatperiódus 5 vagy 10 éves hossza a kamatperiódus fordulónapján díjmentesen módosítható. Az előtörlesztés díja az előtörlesztett összeg 1 százaléka, szemben a többi hitelfajta 1,5-2 százalékával. A lakástakarék-pénztári megtakarításból való részleges vagy teljes előtörlesztés viszont díjmentes.

A Takarék Csoport e hitelterméket forgalmazó tagjai akció keretében jelenleg átvállalják a közjegyzői okirat költségét legfeljebb 50 ezer forint erejéig, és nem számolják fel a folyósítási díjat.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a 2018. április 01. napjától hatályos kondíciók alapján. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a változó kamatozású hitelek kamatkockázatát. A jelzáloghitelek igényléséhez a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges, melynek díját a THM nem tartalmazza. Részletekért és feltételekért kérjük, keresse fel a www.takarekcsoport.hu honlapot, vagy érdeklődjön a Takarék Csoport fiókjaiban. A hitelintézetek a bírálat jogát fenntartják.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kizárólag a www.takarekcsoport.hu/maganszemelyek/fontos-tudnivalok weboldalon feltüntetett Takarék Csoport-tagok értékesítési hálózatában érhető el.


Lakás és lakópark ajánló

Corvin Sarok Residence

Kisfaludy utca 23.

Vörösmarty West

Vörösmarty utca 73.

Miller Residence

Miller János utca

Fillér 53

Fillér utca 53

LEO 50

Leonardo da Vinci utca 50.

The Gardens Budapest

Reitter ferenc utca

KÖVESS MINKET









Lakás kereső