A Váci Greens “A” épülete BREEAM Excellent minősítést kapott

Az Atenor Group Hungary a mai napon büszkén jelenti be, hogy a Váci úton épülő Váci Greens irodapark „A” épülete kiérdemelte a BREEAM Excellent minősítést. A „kiváló” szint elérése fontos lépés a fejlesztés számára, és egyben elismerése a Váci Greens egyedülállóan környezettudatos megoldásainak.

A BREEAM (Building Research Estabilishment Environmental Assesment Method) világszerte elismert környezeti minősítő rendszer az ingatlanfejlesztések teljes folyamatát vizsgálja nemzetközi sztenderdek szerint. A rendszer fenntarthatóság, funkcionális harmónia és komfortérzet szempontjából egyaránt elemzi az épületfejlesztést. A már építés alatt álló Váci Greens építészeti koncepciója és tervei, valamint kiemelkedően fenntartható és környezettudatos megoldásainak köszönhetően érte el a BREEAM Excellent minősítési szintet.

„A Váci Greens fejlesztői csapata vallja, hogy az üzleti életben presztízsértékű a valódi környezettudatosság” – fogalmaz Borbély Zoltán projektigazgató – „Hiszünk abban, hogy bolygónk csak akkor őrizhető meg a jövő generációi számára, ha a mindennapok során is felelősen, környezetünk iránt tudatosan járunk el. Ezért a Váci Greens-t úgy építjük fel felelős bérlőink számára, hogy egyedülálló megoldásai „kulcsrakészen” biztosítsák a leginkább energiatakarékos hétköznapokat.”

A Váci Greens-ről

A Váci Greens irodapark a 2010-2012-es időszak legnagyobb budapesti irodaprojektje. Az öt épületből álló fejlesztés több mint 300 méter hosszú Váci útra néző fronttal épül fel, és látványos közösségi parkkal hoz megújulást a környék életébe. Az építési munkálatok 2010 decemberében megkezdődtek. Elsőként három különálló épület születik meg, majd ezt két további követi, a főváros irodapiaci trendjeivel összhangban.  Az elhelyezkedés és láthatóság szempontjából egyedülálló Váci Greens első irodaházát (a Váci Greens "A"épületét) várhatóan 2012 őszén adják át. A következő épületek átadását a fejlesztő 1-1,5 éves ütemezéssel tervezi.

Az Atenor Group-ról


A közel 100 éves múltú belgiumi gyökerű vállalat több mint 20 éve aktív az ingatlanfejlesztő szektorban, ez idő alatt több mint 30 kiemelkedő volumenű fejlesztést valósított meg Brüsszelben és Luxemburgban. Az Atenor Group által épített épületeket többek között olyan szervezetek vették bérbe, mint az Európai Bizottság, a Belga Királyság Pénzügyminisztériuma, vagy a Vodafone. A cégcsoport Közép-Európai képviseleteit 2007-ben hozta létre, kiemelten Magyarországra és Romániára összpontosítva. A Váci úti "irodafolyosó" a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő része, egyéni és tömegközlekedési eszközökkel, kerékpárral is könnyen, gyorsan elérhető, ezért választotta az Atenor ezt a területet első magyarországi projektje helyszínéül. Az Atenor Group a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett vállalat.
 

Forrás: Atenor Group

Lakás és lakópark ajánló

Fagyöngy Lakópark

Valéria utca 13

Duna Terasz Premium

Úszódaru utca 14.

Park Város Lakópark

Fűtőház utca 1-27.

LEO 50

Leonardo da Vinci utca 50.

In Budapest

Rottenbiller utca 17.

Carina Residence

Belterület 18/6

KÖVESS MINKET









Lakás kereső