A figyelem kereszttűzében a Sió Pláza

„Válság van.”- halljuk nap, mint a nap az unalomig ismételt frázist. Sorra jönnek a negatív hangulatú jelentések, védekező mechanizmusként már akaratlanul is kondicionáljuk magunkat a negatív hírekre, pedig akadnak kis országunkban pozitív ellenpéldák is.

A siófoki városvezetés –tekintetbe véve jelen gazdasági körülményeinket - nagy feladatra vállalkozott, amikor elhatározta, hogy többéves városfejlesztési terv keretében a város belső tereit és területeit újítja fel.  Siófok központjában az Erste Ingatlan Kft. kivitelezésében modern bevásárlóközpont épül, amely a maga mintegy 10 ezer négyzetméter alapterületével a balatoni régió legkorszerűbb, minden vásárlói igényt kielégítő komplexuma lesz. „Óriási az érdeklődés a SIÓ Pláza iránt. - kezdte Csókás Katalin, a GVA Robertson vezető tanácsadója beszámolóját. - Olyan neves márkák után, mint a Deichmann, Drogerie Markt, és Alexandra most a svéd tulajdonú, minőségi divatmárkákat forgalmazó H&M is a Balaton első modern bevásárlóközpontját választotta.

 

Lori Orosan, a H&M magyarországi terjeszkedési menedzsere így nyilatkozott arról miért is esett választásuk a SIÓ Plázára: ".    Úgy gondoljuk, hogy a Sió Plaza, mind elhelyezkedésében mind pedig egyéb adottságaiban megfelelő helyszín arra, hogy a termékeinkhez még többen hozzájuthassanak, és megismerhessék cégünk kínálatát, hiszen a balatoni régió igen fontos központja Siófok. A 2012 júniusában nyitó bevásárlóközpontban két szinten, több mint 1000 nm-en leszünk jelen.”

 

A projekt elindítása előtt a beruházó, Erste Ingatlan Kft. piackutatást végeztetett, amely alapján kiderült, hogy nagy igény mutatkozik a Balaton környékén a jó minőségű, reális áron kapható termékekre.  Így a bérlői mix összeállításánál különös figyelmet fordítottak arra, hogy ezek a fogyasztói elvárások teljesüljenek. A piackutatás során a válaszadók nagy százaléka név szerint kiemelte a H&M termékeit, így külön öröm, hogy júniustól megvalósulhat az érdeklődők és a svéd vállalat egymásra találása.  

 

A bérlőjelöltek mellett a helyi lakosság részéről is nagy az érdeklődés. A pláza nemcsak a siófokiaknak, hanem a város vonzáskörzetében élőknek, és a nyári szezonban turisták tízezreinek biztosít bevásárlási, szórakozási és nem utolsó sorban munkalehetőséget. Az épület funkcionalitása mellett Somogyi Csaba, az Erste Ingatlan Kft ügyvezetője arra is felhívja a figyelmet, hogy a Sió Pláza a város arculatának meghatározó elemeként, közösségi térként is funkcionál majd. Nem csupán üzletek sora, hanem központi fekvésének köszönhetően ikonikus találkozási pont. A SIÓ Pláza idén júniusban nyitja meg hivatalosan kapuit, a neves divatmárkák mellett, kéttermes 3D mozi, éttermek és kávézó várja majd az érdeklődőket. A város, a szezonalitást kikerülve így nemcsak nyáron lehet méltó a Balaton fővárosa címre, hanem egész évben áll a nagyközönség rendelkezésére.

Forrás: GVA Robertson

Lakás és lakópark ajánló

Sun Hill Residence

Naphegy utca 29.

Pápay Park

Pápay István u. 5.

Fillér 53

Fillér utca 53

Rupphegyi Liget

Barackmag utca

KÖVESS MINKET









Lakás kereső