Az Eiffel Tér Irodaház kiérdemelte a hivatalos BREEAM tanúsítványt

Az Eiffel Tér Irodaház – az új fejlesztések közül Magyarországon másodikként – a közelmúltban szerezte meg hivatalos BREEAM minősítését.

A többek között a DVM group fejlesztésében megvalósult épület – amely a FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) Ingatlanfejlesztési Nívódíját is elnyerte – letisztult, modern formájával és egyedülálló, élettel teli parkjával nem csupán ékessége és önálló mikrokörnyezete a városközpontnak, hanem a a fenntarthatóság elveit is képviseli.

 

A BREEAM minősítés megszerzését a fejlesztők csak a kivitelezés fázisában tűzhették ki célul, hiszen maga a projekt még a nemzetközi BREEAM minősítési rendszer elindulása előtt elkezdődött. A lehetőségek behatároltak voltak, mivel a rendszernek léteznek olyan követelményei, amelyeknek már a tervezés folyamán meg kell felelni, illetve feladatok, amiknek az elvégzése ugyancsak ehhez a munkafázishoz kötődik. A helyzet tehát nagy kihívás elé állította a minősítés megszerzéséért közreműködőrésztvevőket, akik a kivitelezési munkák befejezőszakaszát és a bérlemények kialakítását már a BREEAM szempontok maximális szem előtt tartásával végezték. Így alakították ki például a bérlemények világításának és légkondicionálásának zónázását, valamint a bútorozás elrendezése is eszerint történt. A környezettudatosság elve megmutatkozik az épület fűtési rendszerében is, hiszen a fejlesztők olyan korszerűkazánok alkalmazása mellett döntöttek, amelyek nagy hatásfokkal bírnak, mindamellett a káros anyag (nitrogén-oxidok) kibocsátásuk is rendkívül alacsony. A szelektív hulladékgyűjtésre és elszállításra is komoly hangsúlyt fektetnek az épület üzemeltetői. A papír, a fehér és színes üveg, a fém, a műanyag és a karton hulladékok szelektív gyűjtésének sikeres megvalósítása – amelyet a DVM group már a kivitelezés során is alkalmazott – az épületet használók körében is elősegíti a környezettudatos szemlélet alapvetőnormává válását.

 

Az építés során nem csak a korszerű, hanem a természetes és a környezetbarát anyagok használata is elsődleges szemponttá vált. Az ökotudatos, energiatakarékos és rugalmas megoldások az ideális munkakörnyezet megteremtését is szolgálják, legyen szó a kényelmesen kezelhetőlégkondicionáló rendszerről, a nyitható ablakokról, a mélygarázsban lévőkerékpártárolókról, zuhanyzókról vagy öltözőkről. Az A kategóriás irodaház infrastruktúrája nem csupán a környezetkímélőközlekedést választó dolgozóknak kedvez: a fenntarthatóság jegyében az épülethez tartozó parkban madárbarát megoldásokkal találkozhatunk. A fákra összesen tizenkét darab madárodút helyeztek ki, az irodaház egyedülálló, zöld tetején pedig vércse és sarlósfecske költőládák valamint denevér odúk teremtenek zavartalan, városi élőhelyet e védett fajok egyedei számára.

 

Az Eiffel Tér Irodaház többet jelent egy modern épületnél, hiszen átadása óta a város egyik legnépszerűbb, központi helyszínévé nőtte ki magát, amelyben zöld adottságai mellett az általa hordozott értékek is szerepet játszanak. A valós, komoly erőfeszítések árán megszerzett hivatalos BREEAM tanúsítvány hűen tükrözi a DVM group által képviselt jövőbe mutató, példaértékű, életbarát szemléletet, amely természetesen alapja a cég minden további projektjének is.

Forrás: IngatlanHírek.hu

Lakás és lakópark ajánló

Duna Terasz Premium

Úszódaru utca 14.

Panoráma Lakópark Velence

Panoráma út 39.

Tópark

Sasbérc út 1.

Petneház Társasház

Petneházy utca

Lelle Resort

Honvéd utca

Erkel Residences

Erkel utca 18.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső