Elindultak az első fejlesztések a volt Hűvösvölgyi laktanya területén

Az egykori Hűvösvölgyi laktanya területén álló Kadétiskola 113 éves épületének felújításával és átépítésével megkezdődött a pasaréti Akadémia Park megvalósítása.

 Az Officium névre keresztelt, A kategóriás irodaház építése, illetve működtetése során különleges energiatakarékos és környezetbarát technológiákat alkalmaznak.

Előminősítése szerint az épület Magyarországon elsőként nyerheti el a legszigorúbb környezetvédelmi minősítési rendszer, a BREEAM ’Excellent’ tanúsítványát. A beruházás a tervek szerint 2011 első negyedévében készül el, az Akadémia Park teljes átadására pedig várhatóan 2013 első negyedévében kerülhet sor.

Az Akadémia Park építésének első fázisában két, már meglévő épület felújítását kezdi meg a beruházó SCD Group Zrt. Az egykor Kadétiskolaként működő, 1897-ben emelt főépület Officium néven kel új életre, míg ezzel párhuzamosan megújul a közeli trafóház is, melyben szintén irodák kapnak helyet. A két beruházás összértéke 30 millió Euró. Az épületek átadásával együtt nagyjából 1 hektáros parkot vehetnek birtokba a kerületben élők.

A 13 ezer négyzetméter bérelhető területtel rendelkező Officium terveit Vikár András és Lukács István Ybl- és Pro Architectura- díjas építészek készítették. Az A kategóriás irodaház a régi és az új találkozását, a kortárs építészet és a hagyományok együttélését jeleníti meg. Az Officium nem csupán elhelyezkedése, hanem a felújítás során beépített energiatakarékos megoldások, illetve az építkezés során alkalmazott környezettudatos technológiák révén is egyedülálló lesz a budapesti irodapiac kínálatban. A környezetvédelmi szempontok érvényesülését független intézetként a BREEAM felügyeli, melynek előtanúsítása alapján az épület az egyik legmagasabb ’Excellent’ besorolást kaphatja meg. A tanúsítvánnyal az Officium kategóriájában egyedülálló Magyarországon, de Európában is csupán a második ilyen címmel rendelkező irodaház lesz.

A trafóház felújításának terveit a ZHJ Építésziroda és DPi Design készítette. A közel 2 ezer négyzetméteres és 100%-ban bérbe adott épület felújítása és átépítése 2011 első negyedévében zárul.


Az Akadémia Park a beruházó SCD Group Zrt. tervei szerint néhány év alatt, nyitott, zöld parkos, ligetes városrészközponttá válik. A nyereséges működést biztosító iroda- és kereskedelmi funkciók mellett pihenésre és kikapcsolódásra alkalmas sport- és szabadidős, illetve kulturális intézmények létesülnek majd a volt laktanya területén. A további funkciók tervezése és kivitelezése a Fővárosi Szabályozási Keretterv (FSZKT) és a Kerületi Szabályozási Terv (KSZT) harmonizációját követően veheti kezdetét. Az Akadémia Park teljes fejlesztési költsége a becslések szerint eléri majd a 200 millió Eurót.

Forrás: SCD Group

Lakás és lakópark ajánló

Új Bokréta Ház Budaörs

Károly király utca 79-83.

Orgonaliget

József Attila utca 94.

In Budapest

Rottenbiller utca 17.

Danubio

Vizafogó utca

Sun Hill Residence

Naphegy utca 29.

Frangipani24

Frangepán utca 24.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső