Hamarosan kész Nouvel első londoni háza

Októberben nyitja meg kapuit Jean Nouvel első állandó londoni épülete (a francia sztárépítész idén nyáron már tervezett egy ideiglenes pavilont a Serpentine Gallery felkérésére).

Az ígéretes nevű One New Change  irodákat és kereskedelmi tereket foglal magába, és a beruházók reményei szerint bevásárlóközpontként a West End riválisává teheti London üzleti negyedét, a City-t.

A One New Change kereskedelmi területeinek nagy részét már kiadták: a majdani bérlők között ott sorakozik a Banana Republic, a H&M, a Hugo Boss és a Swarovski, de a sztárszakácsok, Jamie Oliver és Gordon Ramsay is képviseltetik magukat majd egy-egy étteremmel. A működtetők a környező üzleteket a nyitva tartás meghosszabbítására próbálják majd rábírni. A City, ahol a bejáró dolgozók száma a negyvenszerese az állandó lakosoknak, hétvégenként unalmas és érdektelen alvóvárossá változik; a One New Change működtetői ezen változtatnának, mégpedig Peter Rees, a városrész fejlődését 25 éve kemény kézzel irányító főépítész támogatásával.

A szándék a nemzetközi piac tetszésével is találkozott: a One New Change a 2010-es cannes-i MIPIM ingatlanfejlesztői vásáron két díjat is elnyert a tervezett beruházások kategóriájában.

A Szent Pál katedrális tőszomszédságában fekvő, meglehetősen masszív tömb terveit bevallottan egy amerikai lopakodó ihlette. A nyolcemeletes, a Land Securities által fejlesztett beruházás az elmúlt évek egyik legnagyobbja volt a brit fővárosban – ráadásul a gazdasági válság sem késleltette, mint annyi más épületet, például Nyugat-Európa legmagasabb, Renzo Piano tervezte felhőkarcolóját. Az 52 ezer négyzetméteres épület nagyobbik része 3000 irodai dolgozó munkahelyéül szolgál majd, közel húszezer négyzetméteren pedig üzletek lesznek. A homlokzatot 6500 panelből álló üvegfelület borítja, amelyekből 4300-at kézzel készítettek. A speciális homlokzat egyébként a fenntartható működtetést szolgálja, akár az épület egészében működő geotermikus fűtés.

Forrás: Hg.hu

Lakás és lakópark ajánló

Gömb Ház by Kategora

Gömb utca 21.

Amphora Ház

Lenhossék utca 30.

Carina Residence

Belterület 18/6

NOVUS Házak Biatorbágy

Ohmüllner Márton sétány

KÖVESS MINKET









Lakás kereső