Leállították a vizsgálatot a Deutsche Telekom vezetőjének vesztegetési ügyében

A bonni főügyészség leállította a vizsgálatot René Obermann, a Deutsche Telekom AG vezérigazgatója feltételezett magyarországi és macedóniai vesztegetési ügyében, mert nem találta megalapozottnak a gyanút. A nyomozás középpontjában a budapesti cég macedóniai és montenegrói leányvállalatai által kötött tanácsadói szerződések álltak.

Az üzleti könyveket vizsgáló Pricewaterhouse-Coopers emberei a 2005. év kimutatásait átnézve gyanús kifizetésekre bukkantak; emiatt nem is hagyták jóvá a számokat. Amikor ezek történtek (2005-ben), Obermann volt a német konszern nemzetközi mobiltelefon-részlegének a vezetője.

A kifogásuk az volt, hogy a jelentős összegű kifizetésekkel szemben nem állt megfelelő szolgáltatás. A pénz állítólag politikusok és magas beosztású kormányhivatalnokok megkenését szolgálta. A milliókat a tanácsadó cégek - saját jutalékuk levonása után - továbbadták a célszemélyeknek. A "kenési akció" célja állítólag az volt, hogy előnyös helyzetbe kerüljenek a piac szabályozása során.

Tavaly szeptemberben a Deutsche Telekom főnöke visszautasította a gyanúsítást, hogy szerepet játszhatott a pénzügyi visszaélésekben. Akkor az MTI berlini irodájának megkeresésére reagálva Mark Nierwetberg, a Deutsche Telekom AG kommunikációs részlegének vezetője közölte: René Obermann nyomatékosan leszögezi, hogy a vele szemben fölmerült vesztegetési gyanú teljesen alaptalan, s ez rövid időn belül bebizonyosodik.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

Práter Park

Práter utca 73.

Amphora Ház

Lenhossék utca 30.

Vörösmarty West

Vörösmarty utca 73.

Pesti Ház - Átrium 2

Dévai utca 19

Hunyadi Park

Keményvíz utca 1

Sun Hill Residence

Naphegy utca 29.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső