Lezárult a rosálás a WestEndben

A Vapiano étterem mai felavatásával idénre befejeződött az új üzletek nyitása az ország egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontjában.

Több új bérlő érkezett az évi húszmillió vásárlót fogadó WestEndbe, amely a megszűnő szerződések következtében felszabaduló helyiségek, illetve régi ügyfelek közös megegyezéses átköltöztetésével teremtett helyet az újoncoknak. Augusztustól októberig hat új üzlettel bővült a részben magyar tulajdonú ház: a Butlers, Deichmann, Gap, H&M Home, Spar után ma megnyílt a Vapiano is, amely a nemzetközi franchise 4. üzlete hazánkban.


Ezzel tulajdonképpen Vapiano nagyhatalommá váltunk, mert csak Bécsben, Stockholmban és Szöulban van négy vagy annál több tagja a láncnak, amely egyébként 130 fölötti taglétszámmal rendelkezik és csak jövőre harmincnál is több étterem nyitását tervezi. A két magyar és egy német tulajdonos által üzemeltetett magyar kontingens is tovább szeretne bővülni. Sári Péter elmondta, hogy nemsokára elkezdik ötödik pesti üzletük kialakítását, majd 2015-16 tájára tervezik az első vidéki bázis nyitását.


Az étterem kialakításán több mint 500 ember dolgozott 3 hónapon át. A munkálatok azért tartottak ilyen sokáig, mert a kétszintes üzlet egybenyitása alapos statikai előkészítést igényelt. Egy hónapba telt, amíg sikerült kiváltani azt a főgerendát, amely az épület alatt húzódó metró alagút biztonságát szavatolja. A gerenda fölötti fal megnyitásához 8600 kg vasat kellett beépítenünk a padlóba, amin most állunk” – árulta el Sári Péter a megnyitón.


A franchise 10 éves évfordulóján, 2012-ben újította meg belső dizájnját, amely először a bécsi Westbahnhof Vapianóban volt tetten érhető. Hazai tekintetben a WestEnd az első „új vonalas” étterem. Otthonos hangulatához ma már szorosan hozzátartoznak a világos tölgyfa bútorok, a filozófiát hirdető kézzel festett táblák és az asztalokon megtalálható friss fűszernövények. A kártyabeolvasókat beépítették a tálcapultba, így a szakácsok semmilyen körülmények között nem foghatják meg a plasztik lapokat, ami higiéniai szempontból egy újabb előrelépés a szigorú szabályok szerint működő Vapiano életében. A mediterrán önkiszolgáló étteremlánc legújabb étterméről elmondható, hogy tényleg mindenki otthon érezheti magát: nemcsak gyerek- és családbarát, egészséges salátákkal és kalóriaszegény édességgel figyel oda a hölgyek (kutatások szerint a magyar vendégkör 68 százalékát ők adják) vonalaira, és business special menüvel várja az üzletembereket ebédidőben.
 


Lakás és lakópark ajánló

Sasad Liget V-VI. ütem

Beregszász út 6/b

Ráday Residence

Ráday utca 57.

Boróka Park

Vályogvető utca

Pacific Park

Angyalföldi út 19-23

KÖVESS MINKET









Lakás kereső