Uniós hitel magyarországi vasúti korszerűsítésre

Mintegy 75 milliárd forintnak megfelelő, 250 millió euró kedvezményes hitellel segíti a magyarországi vasúti infrastruktúra korszerűsítését az Európai Befektetési Bank (EBB) - közölte szerdán az uniós pénzintézet.

A bank közlése szerint a pénz a 2013 és 2016 közötti rehabilitációs és fejlesztési beruházásokat hivatott szolgálni, és a tervek szerint javíthatja a hálózat biztonságosságát és teljesítményét.

 

A hitelből megvalósuló fejlesztések célja, hogy a magyar vasút versenyképesebbé váljon, és vonzó alternatívát jelentsen a környezetszennyezőbb közlekedési módokkal szemben, mint amilyen például a közúti közlekedés. A befektetési bank ismerteti, hogy a rehabilitáció és fejlesztés keretében Magyarország-szerte újulnak majd meg sínpályák és vasútállomások, fejlettebbé válhatnak a távközlési és a jelzőrendszerek is.

 


A pénzintézet közleményében megemlíti, hogy magyarországi tevékenységében kiemelt szerepet játszik a közlekedési, főleg a vasúti infrastruktúra fejlesztése. 1990 óta körülbelül 4,2 milliárd euró hitelt nyújtott a luxembourgi uniós bank ilyen célra Magyarországnak.

forrás: szegedpanorama.blogspot.hu


Az EBB az Európai Unió hosszú távú finanszírozást kínáló pénzintézete, amelynek tulajdonosai a tagállamok, és elsődleges célja, hogy kedvezményes hiteleivel előmozdítsa az uniós célok teljesülését a tagországokban.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

K62 Residence Zugló

Kövér Lajos utca 62.

Foldana Family

Szent László út 47

Szent Anna Udvar 2. ütem

Mécs László utca

Park Város Lakópark

Fűtőház utca 1-27.

Práter Park

Práter utca 73.

Római Terrasse

Nánási út 75-77.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső