Zöld irodába költözik a National Instruments

Az Infopark LEED minősítésű „E” épületébe költözött a National Instruments Hungary Kft. A mérés, irányítás és automatizálás területén piacvezető vállalat 2012 január végén vette birtokba 1500 m2-nyi területű irodáját. Ezzel a bérleti szerződéssel 75%-ra emelkedett az irodaépület bérbeadottsági szintje.

A National Instruments Hungary Kft. (NI) egy globális szoftver és hardvergyártó multinacionális nagyvállalat magyarországi leányvállalata és egyben kelet-európai régiós központja. Az NI kínálta megoldásokat teszt, irányítás- és méréstechnikai, valamint beágyazott tervező alkalmazások területén használhatják a kutatók és mérnökök. A National Instruments Hungary Kft., a vállalat kelet-európai kereskedelmi, marketing és operatív funkcióit ellátó központja, idén januárban költöztette székhelyét Budaörsről a budapesti Infoparkba. A főváros központjában található irodapark Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja, melyről a National Instruments úgy gondolja, megfelelő otthonául fog szolgálni magyarországi irodájának és kelet-európai régiós központjának.

 

Az elmúlt évtizedben a National Instruments kelet-európai régiója néhány a régióban elszórtan elhelyezkedő kereskedelmi irodából egy regionális szervezetté nőtte ki magát, amely immáron 13 országnak nyújt támogatást és melynek központja Budapesten van. A költözés a National Instruments kelet-európai régiójának az elmúlt évtizedben végbement folyamatos, stabil növekedésének és sikerének az eredménye is. Az előzőnél nagyobb méretű, új iroda lehetőséget biztosít az üzletmenet optimalizálására, a további bővülésre és munkaerő felvételre.

 

Az NI évről évre részt vesz a Legjobb Munkahely Felmérésben, ahol mindig a lista felső harmadában szerez helyezést. „Tapasztalatunk szerint a dolgozói elégedettség sokban függ a mindennapos munkakörnyezet minőségétől. Az Infopark „E” épületének környezettudatos megoldásai kiemelik a házat a mai irodapiaci kínálatból, ezért döntöttünk a zöld irodaház mellett.”- mondta Novák Tímea, az NI operatív részlegének vezetője.

 

Az Infopark „E” épülete az első olyan megvalósult irodaépület Magyarországon, mely megkapta a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) minősítését. Az eljárás során figyelembe vették a környezeti szempontból fenntartható elhelyezkedést, a hatékony víz- és energiagazdálkodást, az építéshez felhasznált anyagokat, a belső környezet, levegő minőségét. Az energetikai szempontból „A” minősítésű tanúsítvánnyal rendelkező épületnek 30%-al alacsonyabb a fajlagos energiafogyasztása a jelenlegi magyar szabályozásban megengedett értéknél. Paraméterei alapján a ház a LEED Silver fokozatát nyerte el. Az 1500 m2-nyi területre kötött bérleti szerződéssel az NI csaknem a teljes második szintet birtokba veszi. Az „E” épület bérbeadottsága így januártól 75%-ra emelkedett. Az új bérlő szomszédságában például a Lufthansa Systems, a Kraft Foods, vagy az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) található.

Forrás: Inforádió

Lakás és lakópark ajánló

In Budapest

Rottenbiller utca 17.

Gömb Ház by Kategora

Gömb utca 21.

Admirál Házak

Lóczy utca 44.

Práter Park

Práter utca 73.

Duna Terasz Premium

Úszódaru utca 14.

Boróka Park

Vályogvető utca

KÖVESS MINKET









Lakás kereső