„A kelet-közép-európai régióban elindult a mozgás”

„A Budapest Business Region, illetve a MIPIM-en kiállítói tagok bizakodóak az idei cannes-i szakkiállítással kapcsolatban” – hangzott el a klaszter kiállítói és a menedzsment 2011 03 02-án megrendezett sajtóbeszélgetésén.

Az eszmecsere fő témakörei voltak: a kiállítók és projektjeik, a válság végéből eredő optimizmus, és a BBR és a Studio Metropolitana együttműködésének új alapokra helyezése.

Az eseményt megnyitó Gulyás Kovács Gergely, a BBR elnöke a BBR elsődleges célját és a partneri együttműködés új irányait hangsúlyozta: „A BBR legfontosabb feladata továbbra is, hogy olyan képet formáljon a régióról, amely a potenciális befektetők számára vonzó lehet. A Studio Metropolitana és a BBR közötti együttműködésnek, előremutató stratégiai tervezéssel, egy folyamatosan emelkedő íve lesz a jövőben.”

A sajtóbeszélgetésen részt vett Eszter Elemér, a Studio Metropolitana ügyvezetője. „Budapest nyitott az új tartalomra, melyben a városvezetés is elkötelezett. Jelenleg nem egy MIPIM-ről beszélünk, hanem a 2011-es és 2012-es MIPIM-et felölelő egy év komplex és együttműködő tervezéséről. Fontos, hogy Budapest hitelesen kommunikálja, hogy itt érdemes üzletet kötni. Ezt igazolja a Budapest Business Region reprezentációja.”

A kiállító tagok részéről Dr. Gyorgyevics Benedek a válság inagatlanpiacra gyakorolt aktuális hatásait emelte ki. „Idén a MIPIM-nek a túlélőkről kell szólnia. A válság hatásainak csökkenésével a működő tőke is megjelenik az ingatlan piacon, ahogy az elemzések alapján a lengyel vagy a cseh piacokon történt. A MIPIM-en egyértelmű üzenetünk, hogy a magyar ingatlanpiac jelenti az arany középutat a nyugat- és kelet-európai piacok között. Ezt a geopolitikai előnyünket kell kihasználni.”

Soós Eszter a Raiffeisen Evolution (RE) Development Projects képviseletében az előtte felszólaló gondolataihoz csatlakozva hozzátette: „A RE csoporton belül is érződik, hogy a kelet-közép-európai régióban elindult a mozgás, ami lendületet adhat a hazai ingatlanfejlesztéseknek. Magyarországon még nincs meg az áttörés, ezért a RE Development saját standja mellett, magyarországi piacait népszerűsítve a BBR tagjaként is megjelenik a MIPIM-en.”

Sellyey Tamás az Indotek Group értékesítési igazgatója a MIPIM-mel kapcsolatos konkrét céljait fogalmazta meg. „Az Indotek Group három fő célja, hogy meglévő portfólióit értékesítse a befektetőknek, bemutassa két jelenlegi projektjét a cannes-i ingatlanos közösségnek és Befektetési Alapjának növeléséhez érdemi befektetőkkel és finanszírozókkal létesítsen üzleti kapcsolatot.”

BBR színekben a MIPIM kiállítója lesz az First Real Estate Solution of Kecskemét Region (EKIK), ami egyértelműsíti, hogy a Budapest Business Region Budapest mellett, annak 100 kilométeres körzetét is jelenti. Posta Attila Kecskemét régió növekvő gazdasági szerepéről a következőket modta el: „Azt próbáljuk hangsúlyozni, hogy Magyarország nem csak Budapest. Sajnos nemzetközi viszonylatban még mindig él ez az úgynevezett bélyeg. A válság hatására Magyarország egyéb részein is létrejöttek olyan ipari centrumok, amelyek felkelthetik, felkeltették a külföldi befektetők érdeklődését.”

Orbán Gergely az esemény lezárásaként a klaszter 2011-es terveiről árult el részleteket. A BBR a „B my guEST” szlogennel invitálja borkóstolóra a cannes-i ingatlanos közösséget. Ugyanezzel a szlogennel  és koncepcióval egy brüsszeli konferenciát követően szervezünk üzleti találkozót a klaszter tagok és a brüsszeli ingatlanos közösség számára. A BBR így első féléves működésében megduplázza azon alkalmak számát, amikor nemzetközi szinten fellépve promotálja, a BBR gondolatát és az azt alkotó projekteket.”

Forrás: BBR

Lakás és lakópark ajánló

Green Court Residences

Taksony utca 9.

Pesti Ház - Átrium 2

Dévai utca 19

Spanyolkert

Semmelweis utca

Westfalia

Lőportár utca 1.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső