A kivitelezők nem adják ingyen a CET-et!

A CET kivitelezői ma sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Fővárosi Önkormányzat nyilatkozata ellenére a Fővárosi Ítélőtábla ítélete nem a kivitelezőt kötelezi az épület átadására, hanem a beruházót, amely cég viszont nincs az ingatlan birtokában. Mivel a Főváros eddig nem tette lehetővé az épület műszaki átadás-átvételét, így az jelenleg is építési területnek minősül, ahol a kivitelezők jogszerűen tartózkodnak.

A Fővárosi Önkormányzat nyilatkozata ugyanakkor elfedi azt

A Fővárosi Önkormányzat nyilatkozata ugyanakkor elfedi azt a tényt, hogy a felek között az utóbbi hónapokban részletes elszámolási Megállapodás jött létre, amit most, az erre nem is vonatkozó ítéletet lobogtatva a Főváros egyoldalúan felrúgott. A Megállapodás Közgyűlésen történő tárgyalását, amely lehetővé tenné az épület átadás-átvételét, a pénzügyi elszámolást a felek között, Bagdy Gábor főpolgármester javaslatára a Fővárosi Önkormányzat egyszerűen lesöpörte az asztalról.

Mindent egybevéve a CET kivitelezői mindaddig nem adják át az épületet, amíg az elszámolás meg nem történik, munkájukat a Főváros nem fizeti ki. A munkát tisztességesen és jó minőségben elvégzett vállalkozások  nem  fogadják el, hogy a Főváros fizetés nélkül, önkényesen, karhatalommal  kényszerítse őket  térdre.

A vállalkozások a tisztességes elszámolást követően azonnal átadják az épületet a Fővárosi Önkormányzatnak. Addig azonban nem marad más lehetőségük, mint felhívják a közvélemény figyelmét arra, hogy a Főváros immár több mint 500 napja nem hajlandó átvenni a szakértői véleményekkel igazoltan jó minőségben elkészült épületet.

Mai sajtótájékoztatóján nyilvánosságra hozta a CET kivitelezőinek képviselője az épület átvételéről megkötött Megállapodást, és az ennek alapján elkészült műszaki szakvéleményt. Ez az elmúlt másfél év hányattatásai ellenére is bizonyítja, hogy a CET a Fővárosi Önkormányzat állításaival ellentétben kifogástalan műszaki állapotban van.

A kivitelezők emellett óriási tiltakozó táblákat állítottak fel az épület körül, a Duna felöli oldalon angol nyelven is. Így felhívva mind a külföldi turisták, mind a BKV új dunai hajójáratain utazó budapestiek figyelmét is arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat hibájából több mint 500 napja áll Budapest szégyenfoltjaként még mindig üresen az egyébként szemet gyönyörködtető épület.

Forrás: IngatlanHírek.hu

Lakás és lakópark ajánló

Práter Park

Práter utca 73.

Gergely Garden

Gergely utca 75.

Royal Homes Lakópark

Borbás Vince sétány

Viza Apartmanház III. ütem

Vizafogó és Révész u.

Marina Life

Mura utca 2.

Lelle Resort

Honvéd utca

KÖVESS MINKET









Lakás kereső