A kormány már két Puskás Ferenc Stadiont akar

A felső karéj elbontásával 40 ezres befogadóképességgel megmarad és üzemel a vb-selejtezőkön a régi Puskás-stadion az MLSZ kérésére. Közben februárban nemzetközi tervpályázatot írnak ki egy új, mellé épülő 45 ezres, 60 ezresre bővíthető arénára, amelyre 30-35 milliárdot szánnak.

2015-re kész lehet az új Puskás, és akár a régi is megmaradhat atlétikai stadionná átalakítva - erről számolt be Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. A stadionépítések 2012-es üteméről és anyagi lehetőségeiről így nyilatkozott: „A debreceni aréna és az Albert Stadion építése elkezdődik idén: a tendereztetés szakaszába léptek az előkészületek. A Puskás Stadion építése kicsit lassabb lesz, mert ott olyan döntés született, hogy a bontás helyett megpróbáljuk megtartani átmenetileg a régi stadiont. Az MLSZ kérésére felülbíráltuk a korábbi terveket, így egyelőre megmaradna a régi pálya, a felső lelátók karéjait elbontanák, a középsőt pedig megerősítik - így a labdarúgó világbajnoki-selejtezők idején egy 40-45 ezres befogadóképességű átmeneti stadion működne a régi átalakításával.”

„Így tehát az új aréna építésének két-két és fél éve alatt nem marad az ország nagy stadion nélkül. Közben párhuzamosan elkezdik építeni - nem a régi helyén, hanem mellette - az új Puskás Stadiont, amelynek tervezésére nemzetközi pályázatot írnak ki februárban. A néhány hónapos elbírálás után 30-35 milliárd forintból készülhetne az új, szintén 45 ezres stadion, amely a széksorok távolságának szűkítésével akár 60 ezresre lesz bővíthető, mondjuk egy BL-döntő rendezése esetén. A munkálatok 2013 elején indulhatnának és 2015-re meglehet az új Puskás” – mondta Bánki Erik.

A régi stadion későbbi sorsa további megfontolások és vizsgálatok tárgya: „miután az atlétikai szövetség futópályás nagy stadiont igényel és tervben is van egy ilyen fejlesztés ezen a területen, így a költséghatékonyság akár a régi stadion megmaradását is eredményezheti az új mellett” - helyezte kilátásba a sportpolitikus. Egy korábbi stadionfejlesztési tervben 2017-re az atlétáknak és a kerékpárosoknak is új létesítményeket ígértek.

Más nagy sportberuházások közül kiemelte a Sportkórház ügyét: „7 milliárdos igénye lenne a mostani épület befejezésének, felszerelésének. Most annak a lehetőségét vizsgáljuk, hogy más, jó állapotban lévő egészségügyi intézmények területén, azok átszervezésével megspórolható-e a 4-5 milliárdos építkezés. Mindenképpen szeretnénk az intézményt és a rendszert egyben tartani. Keressük tehát az új helyét, ha találunk olcsóbb megoldást.”
 

Forrás: Index

Lakás és lakópark ajánló

Viza Apartmanház II. ütem

Párkány u. 4-6.

Dunaliget lakópark

Jégmadár utca 2.

Sun Hill Residence

Naphegy utca 29.

Forest Hill

Pusztakúti út 10

Völgy Liget

Völgy utca 10.

Gömb Ház by Kategora

Gömb utca 21.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső