A munka jövője - Milliók dolgoznak majd így

Bár jelentős méreteket még nem ölt a "coworking" típusú munkahelyek mérete és száma, de a folyamatos hazai és nemzetközi terjeszkedés egyre kikerülhetetlenebbé teszi ennek az újfajta munkastruktúrának a számbavételét.

 A kreatív, inspiráló, a megszokottól eltérő irodai környezetet igénylő, jellemzően a fiatalabb generációt képviselő "coworkerek" az elvárásaikkal egy újfajta irodai életteret teremtettek, ami a jövőben, több ok miatt is, egyre népszerűbbé válhat az irodabérleti piacon.

A jövő generáció irodaigényéről, az indulásról, kihívásokról, terjeszkedésről a terület hazai úttörőjével, a LOFFICE egyik vezetőjével, Klementz Katával beszélgettünk.

Portfolio.hu: Honnan jött a LOFFICE ötlete és mikor? Hogyan is indult az irodaház?

Klementz Kata: Az ingatlant 2006-ban vásároltuk, az irodaházat pedig 2009 januárjában LOFFICE néven nyitottuk meg. Az ingatlant az eredeti állapotába újítottuk fel 2 és fél év alatt. A gazdasági válság küszöbén nyitottunk, amikor a klasszikus irodabérlet paradigmaváltásért kiáltott és a költségek normalizálása, csökkentése ezen a téren is éreztette hatását. A LOFFICE megnyitásával így válságos helyzetben bár, de sikerült kitöltenünk egy piaci rést. Míg az állandó, klasszikus irodabérlet túl költségessé vált sok ember számára, a coworking egy sokkal költséghatékonyabb irodamegoldást tesz lehetővé. Itt nemcsak arra gondolok, hogy a technikai eszközöket, az infrastruktúrát nem a bérlőnek kell megvásárolnia magának, valamint az asszisztencia költségeitől is részben megszabadul a vállalkozás/szabadúszó, hanem arra is, hogy az ügyfelek szempontjából elengedhetetlen, a cég színvonaláról is nagymértékben árulkodó berendezés és kialakítás költsége sem a kezdő vállalkozást terheli. 

Tovább a Portfolio.hu cikkére.

Forrás: Portfolio.hu

Lakás és lakópark ajánló

Sun Hill Residence

Naphegy utca 29.

Green Court Residences

Taksony utca 9.

Danubio

Vizafogó utca

Olimpia Sétány

Erkel Ferenc utca 7

Amphora Ház

Lenhossék utca 30.

Flóra lakópark

Zászlós utca 21.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső