A város működtetésére költenék a parkolási bevételeket

A város működtetésére kívánja fordítani Pécs azt az évi több százmillió forintot, melyet idén novembertől remél a helyi fizetőparkolók átvételétől és üzemeltetésétől.

Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely fideszes polgármestere az MTI érdeklődésére azt mondta: az e tevékenységből befolyó pénzt a város működtetésére kell költeni. Vagyis ebből finanszíroznák például a közterületek gondozását is. Hozzátette, június végéig elkészül a pécsi fizetőparkolók üzemeltetésére vonatkozó koncepció. Ebben rögzítenék, hogy a feladatot helyi önkormányzati cégek közreműködésével kívánják megoldani, de az eredményes munkához alvállalkozók bevonására is szükség lehet.

Az MTI úgy értesült, hogy egy elképzelés szerint a Biokom Kft. komoly szerephez jutna a parkolók üzemeltetésében. Az elsősorban hulladékgazdálkodással foglalkozó önkormányzati társaságnak idén át kellett vennie a városüzemeltetési feladatokat a vagyonkezelő Pécs Holding Zrt.-től, a tevékenység ellátásának anyagi fedezetét a közgyűlés azonban nem biztosította számára. Ezt a hiányt, vagy egy részét a parkolási bevételekből pótolnák.

Az Országgyűlés tavaly júniusban döntött a közterületi parkolás szabályainak módosításáról. Ennek értelmében, ha a magáncégekkel kötött korábbi szerződések kifutnak, a fizetőparkolók önkormányzati üzemeltetésbe kerülnek.

Pécsen idén október 31-én jár le a Gámán Kft-vel kötött tízéves szerződés. A kontraktus felbontásának lehetőségét már évekkel ezelőtt kereste a város, de mivel a cég a szerződés felmondásának okán százmilliós kártérítésre tarthatott volna igényt, a nehéz anyagi helyzetben lévő baranyai megyeszékhely nem kockáztatta meg a "szakítást".

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

Divinus lakópark

Röppentyű utca 32-34

Völgy Liget

Völgy utca 10.

Rupphegyi Liget

Barackmag utca

Frangipani24

Frangepán utca 24.

Lőportár u. 9.

Lőportár u. 9.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső