Átadják a Várkert Bazárt

A Várkert Bazár megújult épületegyüttesét április 3-án adják át, majd április 6-ig tartó programsorozattal ünneplik a kétszáz éve született tervezőt, Ybl Miklóst, és a megújult műemléket.

Az Ybl tervei alapján épült komplexumból 8988 négyzetméternyi épületrészt újítottak fel, a mélygarázzsal együtt pedig 17 722 négyzetméternyi új területet építenek hozzá. Az épületben összesen 2500 négyzetméternyi kiállítótér és egy 900 négyzetméteres rendezvényterem is helyet kapott. Továbbá 8734 négyzetméter nagyságú kertet és udvart is kialakítanak, amely a várakozások szerint 250 ezer látogatót vonzhat évente. A rekonstrukcióhoz kapcsolódva megújult a Bazár szomszédságában lévő Semmelweis Orvostörténeti Múzeum teljes lábazata is, valamint kicserélték a nyílászárókat, a csatornákat, és a tetőszerkezeten kívül a teljes homlokzatot is felújították.


Két új villamos megálló is létesül, egy a Várkert Kaszinónál, egy pedig a Rudas fürdőnél, valamint egy új, dunai kikötőt is építenek, amely bekapcsolódik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) forgalmába. Nagy Gábor Tamás, I. kerületi polgármester az MTI-kérdésére elmondta, hogy 18 éve az önkormányzat kezdeményezte az épület felvételét a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékei közé, ahonnan most a törlését kezdeményezte.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

Hunyadi Park

Keményvíz utca 1

Miller Residence

Miller János utca

Park Város Lakópark

Fűtőház utca 1-27.

Royal Homes Lakópark

Borbás Vince sétány

Waterfront City

Óbuda_Óváros

KÖVESS MINKET









Lakás kereső