Békéscsaba marad a volántársaságok dél-alföldi központja

Továbbra is Békéscsaba marad a volántársaságok dél-alföldi központja, az integráció felgyorsult, a cégek holdingba szervezése 2014 december végére lezárulhat.

Továbbra is Békéscsaba marad a volántársaságok dél-alföldi központja, az integráció felgyorsult, a cégek holdingba szervezése 2014 december végére lezárulhat - jelentette be Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgatója csütörtökön délelőtt Békéscsabán a Városházán sajtótájékoztató keretében.

 

 Kiemelte: a Dél-Alföldön működő Körös Volán, Tisza Volán, Kunság Volán és Bács Volán társaságok átvilágítását és holdingba történő szervezését a Dél-Alföldi Közlekedési Központ Zrt. végzi Békéscsabán, a Körös Volán irányítása mellett. A társaságok integrációja 2014. december végén fejeződik be, és a Dél-Alföldön az egyik legnagyobb hazai közúti közösségi közlekedési társaság jön létre, az új központ székhelye is marad Békéscsabán. Az összevont társaság a Dél-Alföldön kilencszáz autóbusszal csaknem 148 millió utast szolgál majd ki mintegy háromszáz településen.


Márton Péter emlékeztetett, az integráció  lassabban haladt az elvárásoknál, ezért vetődött fel az átszervezés ideje alatt a feladatok áthelyezése Szegedre. A nemzeti vagyonkezelő időközben a Körös Volánhoz új vezérigazgatót nevezett ki, Fekete Antalt, aki  vállalata a munkák felgyorsítását és az előírt határidők teljesítését.


A vezérigazgató emlékeztetett arra: Magyarországon hét regionális volán társaság jön létre az önálló pest megyeivel együtt. A kormány célja az átszervezéssel hét tőkeerős, jól szervezett, a közösségi közlekedésben versenyképes hazai cég létrehozása a közúti közösségi közlekedési piac 2016-os uniós nyitásáig.


A dél-alföldi társaságoknál jelenleg 2700-an dolgoznak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő regionális szinten 2013-ban összesen húsz milliárd forint árbevételt vár el tőlük. A négy volán a régióban 150 millió utas szolgál ki közel ezer darab autóbusszal - hívta fel a figyelmet az igazgató.


Vantara Gyula (Fidesz-KDNP) Békéscsaba polgármestere ara hívta fel a figyelmet: az új regionális társaság működtetése békéscsabai székhellyel újabb munkahelyeket teremt.


Fekete Antal a Körös Volán új vezérigazgatója beszámolt az integrációs folyamat felgyorsításáról, és a hatékonyság mellett a munkahelyek megőrzését nevezte fő célnak.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

NOVUS Házak Biatorbágy

Ohmüllner Márton sétány

Péterhegyi lakópark

Péterhegyi út 77.

In Budapest

Rottenbiller utca 17.

Ha11er

Haller utca 11.

Csalogány 43

Csalogány utca 43

Loft Astoria

Múzeum Krt. 1/b

KÖVESS MINKET









Lakás kereső