Kit érdekel még a magyar ingatlanpiac?

A válság előtti években a közép- és kelet-európai ingatlanpiac a nyugat-európai és angolszász intézményi befektetők egyik kedvencének számított. Az elmúlt években a kockázatok átértékelésével a régiónk szerepe is átértékelődött és a befektetői érdeklődés jelentősen csökkent.

Ráadásul a térségen belüli erőviszonyok is szignifikánsan átrendeződtek, hiszen a nemzetközi tőke döntő többségét Lengyelország vonzotta magához, míg a magyarországi befektetési piac messze elmaradt nemcsak a lengyel, hanem a cseh piactól is. Kérdés, hogy mennyi tőke érkezik a régióba 2011-ben és változhatnak -e az erőviszonyok a térségen belül?

2009-hez hasonlóan 2010-ben is a negyedik negyedév hozta a legtöbb adásvételi tranzakciót az európai ingatlanpiacon. A negyedik negyedéves 35.8 milliárd eurós összevolumennel 2010-ben összesen 105 milliárd eurónyi befektetési tranzakciót zártak le Európában, ami jelentősen, 44 százalékkal haladja meg a 2009-es szintet. Utoljára a válság előtti utolsó időszakban, 2008 első negyedévében regisztráltak ennél több tranzakciót az európai ingatlanpiacon.

 

Tovább a ReSourceinfo.hu elemzésére.

Forrás: ReSource

Lakás és lakópark ajánló

Pacific Park

Angyalföldi út 19-23

Benczur 11

Benczúr utca 11

Csalogány 43

Csalogány utca 43

Petneház Társasház

Petneházy utca

Allure Residence Budapest

Vágóhíd utca 3.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső