Lengyelország a legerősebb piac a régióban

Melyik a legkevésbé kockázatos és melyik a legnagyobb növekedési potenciált magában hordozó ingatlanpiac a közép-európai régióban? Hogyan néz ki Közép-Európa egy londoni hosszú távú intézményi befektető szemével? Milan Khatrival, az Aberdeen Property Investors vezető közgazdászával beszélgettünk a november 4-én hatalmas sikerrel megrendezett Portfolio.hu Property Investment Fórumon.

Portfolio.hu: A nyugat-európai ingatlanbefektetési piacok egyre inkább a fellendülés jeleit mutatják. Önök is ezt tapasztalják? Mely piacokat tartja ma a legattraktívabb befektetési célpontoknak Európában?

 Milan Khatri: Én is úgy látom, hogy a piacok egyre aktívabbak lettek az elmúlt hónapokban, azonban a kereslet egyelőre szinte kizárólag a hosszú távra bérbe adott prémium termékekre irányul, ami alól csak néhány kulcsfontosságú nyugat-európai piac jelent kivételt, úgy mint London központi része, Párizs és néhány skandináv nagyváros. Véleményünk szerint jelenleg Európában Skandinávia, Németország, Franciaország és a benelux országok a legattraktívabb ingatlanbefektetési célpontok, mert ezek az országok középtávon viszonylag jó makrogazdasági kilátásokkal rendelkeznek, amiben nagy szerepet játszik a versenyképességük és a viszonylag erős fiskális állapotuk.

 

Tovább a Portfolio.hu riportjára

Forrás: Portfolio.hu

Lakás és lakópark ajánló

Viza Apartmanház II. ütem

Párkány u. 4-6.

Sun Hill Residence

Naphegy utca 29.

Völgy Liget

Völgy utca 10.

Cordia Thermal Zugló III. ütem

Fischer István utca 119.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső