Prémium irodaházakat nézegetnek a külföldi befektetők

Érdekli már a nemzetközi befektetőket a magyar ingatlanpiac? Mi ma a benchmark tranzakciós hozam Budapesten? Interjú John Verpeletivel, a Colliers közép- és kelet-európai befektetési vezetőjével. John Verpeleti meghívott előadója lesz a november 4-én megrendezésre kerülő Portfolio.hu Poperty Investment Fórumnak, Magyarország legnagyobb ingatlanpiaci konferenciájának.

Portfolio.hu: Az Expo Reálon egyértelműen azt tapasztaltuk, hogy az európai ingatlanszektor kezd magához térni. Ez a fellendülés elért már Magyarországra is?

John Verpeleti: A fellendülés túl erős kifejezés lenne, de kétségtelen, hogy az elmúlt időszakban jelentősen javult a szektor hangulata, ami előbb vagy utóbb befektetési aktivitásban is meg fog mutatkozni. 12-15 hónappal ezelőtt nagyon kevés intézményi befektető gondolt magyarországi befektetésre, ez a hangulat azonban mára megváltozott és sokkal több érdeklődést tapasztalunk mint korábban. A vevők és az eladók árazási elképzelései közötti rés is csökkent, ami korábban akár 100 bázispont felett is volt. Mindez egyre közelebb hoz minket tényleges tranzakciók megvalósulásáig.

 

Számít rá, hogy még az idei évben hallani fogunk új befektetési tranzakcióról?



Nem hiszem, hogy túl sok minden történik az idei év hátralévő részében, de a jövő évet és az azutáni időszakot illetően sokkal optimistább vagyok. A piaci szereplők még mindig az új körülményekhez való alkalmazkodás fázisában vannak. Ilyen körülmények között nem számíthatunk rá, hogy a tranzakciók rövid időn belül megvalósuljanak. Összességében azt gondolom, hogy a legmélyebb pesszimizmus, ami az elmúlt éveket jellemezte, már nem állja meg a helyét.

 

A riportotot teljes terjedelmében a Portfolio.hu oldalán olvashatja.

Forrás: Portfolio.hu

Lakás és lakópark ajánló

LEO 50

Leonardo da Vinci utca 50.

Frangipani24

Frangepán utca 24.

Olimpia Sétány

Erkel Ferenc utca 7

Unipark46

Hajdú utca 46

Gömb Ház by Kategora

Gömb utca 21.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső