Már egy hete folyamatosan 220 forintba kerül egy svájci frank

Gyenge szinteken kezdi a keddi kereskedést a forint, miután az euróval szembeni árfolyama a 279-es szint fölé emelkedett. A nemzetközi piacokon továbbra sincs határozott irány, a dollár viszont esésnek indult a ma délutáni amerikai makrogazdasági adatok előtt.

A 279-es szint felett kezdi a keddi kereskedést a forint euróval szembeni árfolyama. Úgy tűnik tehát, hogy külföldi impulzus hiányában a hazai fizetőeszköz gyenge szinteken stabilizálódik.

A forint erejének hiányában a frankkal szembeni árfolyam a 221-es szintekre emelkedett vissza a ma reggeli kereskedésben. Az alpesi deviza gyakorlatilag már egy hete folyamatosan a 220-as szint felett tartózkodik a forint ellenében.

A forint frankkal szembeni gyengélkedése elsősorban az alpesi deviza erejére vezethető vissza. A svájci frank ugyanis múlt héten még új történelmi csúcsán is járt az euróval szemben.

Eközben a nemzetközi tőzsdéken sincs határozott irány, tegnap az amerikai részvénypiacok vegyesen zártak. A dollár eközben érzékelhetően veszített értékéből mind az euróval, mind pedig a japán jennel szemben. Kereskedők szerint az amerikai fizetőeszköz gyengélkedése a ma délutáni amerikai lakásárindex statisztikával kapcsolatos várakozásokra vezethető vissza. A Bloomberg hírügynökség konszenzusa szerint az S&P/Case-Shiller index január óta az első visszaesést fogja mutatni. A lakásárindex mellett a kereskedés hangulatát befolyásolhatja még a Conference Board fogyasztói bizalmi index decemberi értéke is.

Forrás: Pénzcentrum.hu

Lakás és lakópark ajánló

Reviczky Liget

Reviczky Gyula utca 6

Herbal Residence

Gyógyfű utca 25

Tópark

Sasbérc út 1.

Spanyolkert

Semmelweis utca

Miller Residence

Miller János utca

Pacific Park

Angyalföldi út 19-23

KÖVESS MINKET









Lakás kereső