Megveszi az MTV bérelt székházát a médiaalap

Vételi jogot szerzett az MTV III. kerületi új székházára a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. Az elképzelések szerint a jövőben egy helyre költözhetne a teljes közmédia. Az új MTV székházat jelenleg bérlik, bár a konstrukció az Állami Számvevőszék szerint előnytelen.

A közmédiát felügyelő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vételi jogot szerzett a Kunigunda utcai MTV-székház és gyártóbázis megvásárlására. Az MTVA csötörtöki közleménye szerint az ingatlan jelenlegi bérbeadójával, a Millennium Média Kft.-vel féléves tárgyalássorozat után, 2011. július 26-án írták alá a székház és gyártóbázis megvásárlásának szándékáról szóló szerződést.

 

A Budapest III. kerületében található épületegyüttes, illetve annak telke az MTVA szerint alkalmas arra, hogy helyet adjon az egységes közmédiának, vagyis azon létrejöjjön a közszolgálati médiaközpont. Bár a közleményben nem szerepel, ez azt is jelenti, hogy valószínűleg a jövőben fölöslegessé válik a Magyar Rádió, az MTI és a Duna TV saját székháza, így azokat értékesíthetik.

 

Korábban az Állami Számvevőszék is megállapította, hogy az új MTV-székház bérleti konstrukciója az állam számára előnytelen volt, mivel az MTV 2010 májusáig 16,2 milliárd forint bérleti díjat fizetett, illetve 38 évig további 2,2 milliárdot fizet évente, ami összesen - a jelenlegi értéken számolva - 83,6 milliárd kifizetését jelenti.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

Bauer Residence

Bauer Sándor u. 3.

Marina Life

Mura utca 2.

Foldana Family

Szent László út 47

Corvin Sarok Residence

Kisfaludy utca 23.

Práter Park

Práter utca 73.

Bakony-kert

József Attila utca

KÖVESS MINKET









Lakás kereső