Mindenben tarol a Liszt Ferenc Repülőtér

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új épülete, a SkyCourt újabb, az egyik legrangosabb nemzetközi díjban, az European Steel Design Award-ban részesült. A díjazottak között olyan szimbolikus létesítmények szerepeltek, mint Abu Dhabi Formula 1 pályája és a dublini Aviva stadion.

A European Steel Design Award díjat 2011-ben a SkyCourt (Égi Udvar) nyerte el, a projekt tervezéséért és kivitelezéséért. A díjazottakat 2011. szeptember 22-én, Potsdamban a 2011. évi ECCS Kongresszus és éves találkozó keretei között nevezték meg.

 

A díjakat, a Magyar Acélszerkezeti Szövetség elnöke, Markó Péter adta át 2011. október 11-én. Elismerésben részesült az épület tulajdonosa a Budapest Airport Zrt. képviseletében Stephan Schattney fejlesztési igazgató, a generál kivitelező és tervező KÉSZ Építő Zrt. képviseletében Szalados László vezérigazgató, Tornai László statikus vezető tervező és Czibolya Ferenc létesítményfelelős. Az acélszerkezeti remekmű gyártója, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. képviseletében Hujber Richárd ügyvezető igazgató és Górán Attila tehnológus, valamint az építésztervező KÖZTI Zrt. képviseletében Molnár J. Tibor tervező, Német Tamás tervező, és Gurubi Imre szerkezet tervező. A potsdami kongresszuson a díjat Tornai László vette át, mint a monumentális acélszerkezet tervezője.

 

Az European Steel Design díjakat az ECCS (European Convention for Constructional Steelwork) nemzetközi zsűrije kétévente osztja ki azzal a céllal, hogy támogassa az acélszerkezetek kreatív és kimagasló felhasználását az építőiparban és a tervezésben. A díjra a Világ minden tájáról, több projekt pályázik minden időszakban, de a kritériumok és a szakmai zsűri a pályázatok közül csak néhányat tart érdemesnek erre a kiválóságra.

Forrás: IngatlanHírek.hu

Lakás és lakópark ajánló

Csengery Garden

Csengery u. 22.

Tetris Ház

Mezőkövesd út 2

Dunaliget lakópark

Jégmadár utca 2.

Gömb Ház by Kategora

Gömb utca 21.

Németvölgyi Residence

Stromfeld Aurél út 29-33.

Bauer Residence

Bauer Sándor u. 3.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső