Optimista környezetben mutatkozott be Budapest Bécsben

A bécsi Real Vienna ingatlanos kiállításon Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes egy szakmai panelbeszélgetés keretén belül osztrák bankárokkal, városvezetőkkel és ingatlanpiaci szakemberekkel beszélgetett a közép-európai régió ingatlanpiaci lehetőségeiről. A közép-európai ingatlanos kiállításon Budapest befektetőket és együttműködő partnereket keres a tervezett projektjeihez.

Az elmúlt évekhez képest érezhetően optimistább hangulatban zajlik a bécsi Real Vienna ingatlanos kiállítás. A szakmai panelbeszélgetéseken a régiós ingatlanfejlesztők, bankárok és befektetők rendre hangsúlyozzák, hogy a fellendülés elindult a térségben és a befektetési piac 2010 óta folyamatosan nő.

A Real Vienna nyitó panelbeszélgetésén Budapestet Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes képviselte. A városvezető Herbert Stepic-nek, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatójának megnyitó beszéde után  beszélt a magyar gazdasági környezetről és a budapesti ingatlanfejlesztési lehetőségekről.

Bagdy Gábor beszédét azzal kezdte, hogy adottságaik, lehetőségeik alapján Budapest és Bécs lehetnek együttműködő partnerek vagy versenytársak is. Szerinte azonban a két városnak meg kell találnia az egyúttműködési lehetőségeket és ki kell használják a rendelkezésre álló szinergiákat, hiszen ezt mind a földrajzi közelség, mind a két főváros közös történelmi-kulturális háttere indokolja.

A budapesti városvezető szavaira reagálva Rudolf Schicker, Bécs volt főépítésze a Duna Stratégia fontosságát hangsúlyozta, hiszen mint elmondta, a Duna az egyik legfontosabb közös pont Bécs, Pozsony, Budapest és Belgrád között. Schicker kiemelkedően fontosnak nevezte, hogy az Európai Unió Duna Stratégiája a magyar EU-elnökség alatt is tovább haladt előre.

Bagdy Gábor szerint az egységes Közép- és Kelet-Európa koncepciója manapság már nem állja meg annyira a helyét mint a válságot megelőző időszakban. Szerinte ugyanis az egyes országok divergálnak egymástól, és az egyes országok egyedi stratégiát kezdenek követni mind a gazdaságpolitikát, mind a városfejlesztési irányokat illetően. A magyar gazdasági környezetről Bagdy Gábor kifejtette, hogy az hatalmasat javult az elmúlt időszakban, köszönhetően nagy részben annak, hogy az új kormány nagyon szigorú fiskális politikát folytat, ami stabilitást biztosít a magyar gazdaságnak.

A főpolgármester-helyettes szavai összecsengenek a Financial Times keddi számában megjelentekkel is. Az elismert brit üzleti napilap cikkében arról írt, hogy a feltörekvő piacok idei pozitív meglepetése Magyarország, miután látványosan teljesített a közép-európai devizák, részvények és kötvények között.

A bécsi kiállításon Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes beszélt Budapest fejlesztési elképzeléseiről is. Előadásában elmondta, hogy jelenleg infrastrukturális és ingatlanfejlesztési befektetéseket készít elő a főváros. Hangsúlyozta azonban, hogy Budapest elsősorban nem zöldmezős beruházásokhoz keres befektetőket, hanem sokkal inkább városrehabilitációs projekteket szeretne megvalósítani magánszereplők bevonásával a következő években.

Forrás: Studio Metropolitana Kht.

Lakás és lakópark ajánló

Marina Life

Mura utca 2.

Erkel Residences

Erkel utca 18.

Lelle Resort

Honvéd utca

Westfalia

Lőportár utca 1.

Corner 21

Béke utca 29

Danubio

Vizafogó utca

KÖVESS MINKET









Lakás kereső