Soron a belső munkálatok

A TóPARK első ütemének épületeiben folynak a belső munkálatok, a homlokzatépítés valamint a közműépítés. A Párizsi utca névre keresztelt indító ütem házaiban - a szerkezetkész állapot elérése után - több hónapja megkezdődtek a befejező munkálatok, melyek terv szerint haladnak a jövő év második negyedévére tervezett befejezésig.

Haladnak az épületeken belül zajló munkálatok


Aktívan zajlanak az épületgépészeti munkálatok; a vízellátás, a csatorna- és esővíz elvezető rendszer jelentős része már elkészült. A légtechnikai rendszerek és a sprinkler tűzoltórendszer szerelése ezzel párhuzamosan történik.

A lapostetők rétegrendjének kialakítása véghez közeledik; ami a lejtbetonozást, a víz- és hőszigetelést, és a leterhelő kavicsréteg lefektetését foglalja magában.

Folyik az erősáram szerelése is, jelenleg a kábeltálcák és egyéb kábeltartó szerkezetek szerelését végzik.

Az épületek belsőjében a térosztó gipszkarton-falak szintén most kerülnek a helyükre.

A külső munkák is látványosan előrehaladtak


Elkezdődött az épületek körüli közművek kiépítése; elkészültek a csapadékvíz-elvezetők, az aknák, a közművezetékek és a védőcsövek; és ezzel párhuzamosan haladnak a földmunkák és feltöltési munkák.

A belső úthálózat építése is látványosan halad, és az M1 autópálya felőli külső parkoló tereprendezése hamarosan befejeződik. Az épületek körüli utak, azaz a körgyűrű és az ehhez csatlakozó körforgalom is terv szerint készül.

Az építkezés egyik leglátványosabb része, a homlokzatok külső burkolatának felhelyezése szintén megkezdődött.

A külső nyílászárók behelyezése folyamatban van és terv szerint halad. Az épületek liftjeinek beszerelése a napokban indul el, ehhez már megérkeztek a több mint 60 felvonó alkatrészei.

A TóPARK építésén a jelenlegi fázisban napi több mint 400 szakember dolgozik.

Az első ütem építésének legközelebbi mérföldköve az M1 fölött átívelő autópálya-csomópont átadása lesz, ami az ősz során várható. A mintegy 2 milliárd forintból megvalósuló beruházás rendhagyó módon nem állami, hanem a TóPARK saját finanszírozásából valósul meg. A csomópont elkészültéről és átadásáról a közeljövőben szintén híradás várható.

Forrás: TóPark

Lakás és lakópark ajánló

Orgonaliget

József Attila utca 94.

Pacific Park

Angyalföldi út 19-23

Green Court Residences

Taksony utca 9.

The Gardens Budapest

Reitter ferenc utca

Corner 21

Béke utca 29

KÖVESS MINKET









Lakás kereső