Tranzakciós illeték: bővülhet az adóalanyok köre

Közös álláspontra jutott a Bankszövetség és a kormány a pénzügyi tranzakciós illetékről. A Portfolio.hu információi szerint a megállapodás nemcsak azokat az elemeket tartalmazza, amelyek csütörtökön a parlament elé kerültek egy bizottsági módosító javaslat formájában.

Számos újdonságot hozott a kormány és a Bankszövetség megállapodása a pénzügyi tranzakciókat sújtó adóról. A Portfolio.hu információi szerint bővítik az adóalanyok körét, és csökkentik a készpénzes kifizetések felső határát.

Csiki Gergely, a Portfolio.hu elemzője az InfoRádiónak elmondta: a pénzváltókat is illetékfizetésre köteleznék, amelynek mértéke egy ezrelék lenne, de a Portfolio.hu információ szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium vizsgálja annak a lehetőségét, hogy 2013-tól két ezrelék legyen.

Érdekes eleme a megállapodásnak, hogy a készpénzfizetés maximuma a tervezett 5 millió helyett másfél millió forint lesz.

További újdonság az eredeti tervekhez képest, hogy nem lesz kötelező a munkabért átutalással kifizetni, és nem kell illetéket fizetni a hitelfolyósítás után. Enyhítés továbbá, ami már a múlt heti módosítóban is szerepelt, hogy az illeték mértéke maximum hatezer forint lenne tranzakcióként, a korábbi tervezetben nem volt felső határ.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

Lelle Resort

Honvéd utca

Lőportár u. 9.

Lőportár u. 9.

Rupphegyi Liget

Barackmag utca

Smart13

Szabolcs utca 24

Csillaghegy Residence

Szent István utca 85.

Boróka Park

Vályogvető utca

KÖVESS MINKET









Lakás kereső