Újabb mérföldkő a piacon - Kilátások az ingatlanszektor alpiacain

Sokáig kéne keresgélni olyan szakértőt a mai ingatlanpiacon, aki határozott emlékekkel rendelkezik arról az időszakról, amikor úgy telt el akár egyetlen negyedév is az irodapiacon, hogy valaki át ne adott volna akár csak egyetlen kisebb méretű új irodaházat.

A statisztikák szerint az utolsó ilyen negyedév közvetlenül a nagy ingatlanbumm kezdete előtt, 1998 legelején volt, azóta nem telt el Budapesten negyedév irodaház-átadás nélkül. 2010 utolsó három hónapja azonban a tanácsadók szerint is ilyennek ígérkezik. A fejlesztések átadásának üteme persze nem csak az irodaházakra vonatkozik: a rég nem látott vegetálásból a szektor minden alpiaca kellőképp kiveszi mostanában a részét.

 

Egy-két éve, rekord mennyiségű fejlesztésekben, százával adták át az új lakásokat és ezrével a kereskedelmi fejlesztések négyzetmétereit. Az idei év utolsó negyedévére azonban végleg kifulladni látszik az a lendület, amely tavaly és idén még kitartott, és amit a már a válság kezdetekor meglévő finanszírozással és kellő megvalósítási szándékkal rendelkező fejlesztések jelentettek.

Új építésű lakások elkészültéről mostanság csak elvétve hallani, az irodaházak és kiskereskedelmi fejlesztések pedig, ha el is készülnek, sok esetben több féléves csúszással kerülnek a piacra. Az utolsó mohikán projekteket átadták, és 2011-ben Magyarországon új ingatlanfejlesztési piac veszi kezdetét, ahol csak a legjobb elhelyezkedésű és kellően átgondolt struktúrájú konstrukciók, valamint a megfelelő tőkével rendelkező fejlesztők fogják tudni megállni a helyüket.

A cikket tovább olvashatja itt.

Forrás: ReSource

Lakás és lakópark ajánló

Elite Park

Barázda utca

Római Terrasse

Nánási út 75-77.

Kartács Park

Kartács utca

Dunaliget lakópark

Jégmadár utca 2.

Új Bokréta Ház Budaörs

Károly király utca 79-83.

Admirál Házak

Lóczy utca 44.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső