Az iroda mindenkié

Mindenki igényét kielégíthető irodabútort tervezett a Kinnarps

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete (MBE) által működtetett Egyetemes Tervezés Információs és Kutató Központ (ETIKK) tavaly októberben nyitotta meg kapuit. A projekt keretében olyan, mindenki számára megoldást nyújtó tervezési módszerrel készült termékeket népszerűsítenek, amelyek az akadálymentesítés helyett az akadályok megelőzésére fektetik a hangsúlyt.

 

A Lurdy Házban található központ irodájának és konferenciatermének tervezésekor a bútorozáshoz az Európa-szerte ismert Kinnarps cég segítségét kérték. A Kinnarps az egyetemes tervezés és az ETIKK elveivel összhangban fejleszti az ép és fogyatékkal élők igényeit egyaránt kielégítő bútorait, hogy azok a felhasználók lehető legszélesebb köre számára kényelmesen és biztonságosan legyenek használhatók. A Központban dolgozók munkáját így ergonomikus, könnyen mozgatható és állítható bútorok (polcok, székek, asztalok) segítik, amely mindenki számára optimális használatot tesz lehetővé. Az asztalokhoz magasságban állítható és dönthető lábtartók kerültek elhelyezésre, amelyek a dolgozók adottságaihoz igazíthatók.

 

 „Úgy gondolom az ETIKK tökéletesen tükrözi azt az emberközpontúságot, amit a Kinnarps is Európa piacvezető irodai megoldásokat szállító vállalataként képvisel. Mi a Kinnarps-nál hiszünk abban, hogy körültekintő egyetemes tervezéssel és termékválasztással olyan ergonomikus munkakörnyezet teremthető, amelyben a kollégák kortól, nemtől, egészségi állapottól, szociális helyzettől és kulturális különbözőségtől függetlenül jól érzik magukat.” – mondta el az ETIKK csütörtöki sajtótájékoztatóján Soltész Tiberius a Kinnarps Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A bútorok népszerűsítésébe a Dumaszínház művészei is beszálltak, a kisfilmből megtudhatjuk, hogy mi mindenre jó az állítható magasságú asztal.

Forrás: KÖKI Terminál

Lakás és lakópark ajánló

Ha11er

Haller utca 11.

LEO 50

Leonardo da Vinci utca 50.

Elite Park

Barázda utca

Allure Residence Budapest

Vágóhíd utca 3.

Fagyöngy Lakópark

Valéria utca 13

KÖVESS MINKET









Lakás kereső