Bővül a családi adókedvezmény

A bankok, az energetikai cégek és a nagyvállalatok számíthatnak legfeljebb adóemelésre – mondta Orbán Viktor a HírTV-nek. Év közepétől kiterjesztik a családi adókedvezményt – derült ki a kormányfő szavaiból.

Semmilyen feladatot nem ró a kormányra az Európai Bizottság legfrissebb – 3 százalék feletti idei GDP-arányos hiányt prognosztizáló - makrogazdasági prognózisa – mondta a HírTV Rájátszás című műsorának adott interjújában Orbán Viktor miniszterelnök. A büdzsé áll a lábán, a kabinetnek nincs oka változtatásra - jelentette ki, hozzátéve: "alig telt el az évből két hónap, nem jó dolog ugrabugrálni költségvetési ügyekben. Akinek szike van a kezében - márpedig a pénzügyminiszter kezében szike van -, az ne hadonásszon vele".

 

"Mi egyszer sem fogadtuk meg Brüsszelnek azokat a javaslatait, amelyek megszorításokról szóltak volna. Ha kell több bevétel, akkor a bankokat adóztatjuk, vagy az energiacégeket, vagy a nagy cégeket. Én nem akarom az embereket adóztatni" – mondta a kormányfő.

 

Az e-útdíj bevezetését és a pénztárgépek adóhivatallal való összekapcsolását a kormány végre fogja hajtani úgy, ahogyan az a költségvetésben szerepel - tette egyértelművé álláspontját a vitatott tételek ügyében a miniszterelnök, aki szerint ha valamiért hozzá kell nyúlni a büdzséhez, az nem negatív, hanem pozitív, a gazdaságélénkítés irányába mutató hír lesz.

 

Orbán Viktor megerősítette, hogy az év közepén szeretnék szélesíteni a munkahelyvédelmi akciótervet. A bérből és fizetésből élők, a viszonylag alacsony keresetűek esetében pedig teljes egészében lehetővé akarják tenni a gyermekek után járó adókedvezmény leírását.

Forrás: MTI

Lakás és lakópark ajánló

Vörösmarty West

Vörösmarty utca 73.

Amphora Ház

Lenhossék utca 30.

Green Court Residences

Taksony utca 9.

Corvin Sarok Residence

Kisfaludy utca 23.

Szent Anna Udvar 2. ütem

Mécs László utca

Hunyadi Park

Keményvíz utca 1

KÖVESS MINKET









Lakás kereső